Baošićko ljeto otvorilo turističku sezonu na hercegnovskoj rivijeri

U poslijepodnevnim satima održana je i jedriličarska regata čiji je organizator bio JK „Jovo Dabović“
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 15:17h

Baošičko ljeto - turističko zabavna manifestacija koja se tradicionalno održava u tom nekada ribarskom mjestu na hercegnovskoj rivijeri ovog vikenda privukla je veliki broj mještana i turista.

U želji da duh i atmosferu Praznika mimoze, kada se u februaru na pučkim svečanostima Fešta od mimoze, ribe i vina okupi i 20.000 posjetilaca, prenese i u vruće ljetne dane, mjesna zajednica organizovala je peti put ljetnu feštu.

Organizovan je cjelodnevni program, ali je najzabavnije bilo uveče. Iz susjednih Đenovića brodom su stigli mjesna muzika Đenovići, trombonjeri i mažoretke koji su prodefilovali mjesnom rivom do Lanterne, a potom do Ribarskog mula gdje je organizovana centralna fešta.

Uz muziku benda Castel Nuovo posjetioci, ali i učesnici zabavljali su se uz neke tradicionalne, ali pomalo zaboravljene sportske discipline: preranjanje mandraća, skidanje pršuta s pale, jakanje na gredi i potezanje konopa.

Probala se i baošićka kuhinja

Vrijedni domaćini pripremili su 200 kilograma pržene sardele, 100 kilograma mušalja, slanih sardela i drugih slanih i slatkih delicija domaće mediteranske kuhinje, kao i 200 litara vina.

Posjetioci su mogli besplatno da degustiraju originalnu baošićku kuhinju.

U poslijepodnevnim satima održana je i jedriličarska regata čiji je organizator bio JK „Jovo Dabović“.

Vesna Samardžić članica Organizacionog odbora Baošičkog ljeta i koordinatorka mjesnih zajednica u opštini Herceg Novi ističe da su zadovoljni posjetom i da je ovakva fešta pravi način da se promoviše turistička ponuda hercegnovske rivijere, ali i ozvaniči početak glavne sezone.

Organizator fešte bila je mjesna zajednica Baošići koja je uspjela da sa skromnim sredstvima od 4.000 eura organizuje zanimljiv program i privuče više od 2.000 posjetilaca koji su se dobro zabavili.

Galerija

Bonus video: