Špricevi, smeće i izmet umjesto bijele tehnike

Građani upozoravaju da se posljednjih pola godine svakodnevno, danju i noću, u bivšem poslovnom prostoru okupljaju "sumnjiva lica"
119 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 08:05h

Nekadašnji poslovni prostor firme "Montri" ispod brda Gorica, u samom centru grada, dvije godine nakon zatvaranja postao je mjesto okupljanja narkomana, egzibicionista, pedofila, lopova, beskućnika, kako kažu stanari.

Stanari zgrade, koja se nalazi u produžetku Balšićeve ulice, u čijem prizemlju je zapušteni prostor, ali i njihove komšije, ogorčeni su na vlasnika „Montrija“ Vladimira Božovića i policiju koja, kako tvrde, ne preduzima ništa da zaštiti njihovu djecu koja se igraju ispred ulaza.

Građani upozoravaju da se posljednjih pola godine svakodnevno, danju i noću, u bivšem poslovnom prostoru okupljaju "sumnjiva lica".

Unutar prostorije, sa polomljenim vratima i prozorima, ima stakla, izmeta, ali i špriceva koji ukazuju da se tu okupljaju i narkomani.

Stanari tvrde da su u više navrata zvali policiju, ali da ništa nijesu preduzeli.

Šućko Džaferadžović, čiji sin se svakodnevno igra ispred zgrade sa drugom djecom, istakao je da je više puta zvao policiju i da je uvijek dobio odgovor da je riječ o privatnom vlasništvu.

"Prije tri dana zvao sam ponovo policiju i dobio isti odgovor: "Privatno je vlasništvo, mi tu ne možemo ništa, ali nastavite da nas zovete i uhvatićemo ih na djelu". Intervenisao sam više puta lično i tjerao ološ koja je bježala kada bi me vidjela".

"Riječ je o starijim osobama, od 25 do 40 godina. Zbog stanara, komšija i građana koji sa bebama prolaze, djece koja se igraju i ljudi koji šetaju i džogiraju svakodnevno... trebalo bi riješiti problem da se ne bi neko zarazio, ili stradao... Komšinice su pričale da su tu gledale tipove koji se samozadovoljavaju", kazao je Džaferadžović "Vijestima", istakavši da je Božović, na koga se poslovni prostor i dalje vodi, bio dužan da ga zaštiti nakon zatvaranja.

Pokazujući špriceve i ruglo u centru Podgorice, njegove komšije su ogorčeno kazale da bi problem davno bio riješen, da kojim slučajem političari žive u toj zgradi.

Ogorčeni stanari tvrde da su u više navrata zvali policiju, ali da ništa nijesu preduzeli

Božović krivi stanare

Odgovarajući na optužbe stanara, Božović je kazao da su oni sami krivi što je njegov poslovni prostor postao ruglo. On je pojasnio da niko od stanara nije reagovao kada je pljačkan i uništavan poslovni prostor, iako oni tvrde da su u više navrata zvali policiju.

Božović tvrdi da je i on zahtijevao od policije da zaštiti njegovu imovinu. "Sve što je moglo da se ponese, ukradeno je, iako sam postavio video-nadzor i elektronsko obezbjeđenje", kazao je Božović "Vijestima", dodavši da je prestao da radi jer je poslovao s gubitkom.

Galerija

Bonus video: