Budvanska policija privela Janjiće i započela iseljenje barake

Iako je Janjić najavio i radikalne mjere, da će zapaliti zgrade Opštine i policije ukoliko ne dobije trajno stamebeno rješenje, to se nije dogodilo
60 pregleda 107 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 13:09h

Nakon intervencije pripandika Interventne jednice budvanske policije, koji su nakon odbijanja da napuste baraku, priveli u maricu profesora fizike srednje škole „Danilo Kiš“ Vlajka Janjića, njegove supruge nade i sina Slavka, sudsko rješenje o iseljenje je izvršeno.

Iako je Janjić najavio i radikalne mjere, da će zapaliti zgrade Opštine i policije ukoliko ne dobije trajno stamebeno rješenje, to se nije dogodilo, već su svi članovi porodice bez pružanja otpora ušli u policijski kombi.

Da ne dođe do većeg incidenta, pobrinulo se desetak pripandika Interventne jedinice, koji su bili na licu mjesta u naselju Velji Vinogradi, a veliki broj stanovnika ovog dijela Budve pratio je dvočasovno iseljenje.

Opširnije o iseljenju Janića čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 28. jun

Uredna dokumentacija

Janjić sa porodicom živi u brvnari, koja mu je dodijeljena od Opštine kao nužni smještaj kao deficitarnom nastavnom kadru punih 15 godina, a prije godinu i po, tadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača potpisao je prodaju parcele prvoj komšinici.

Pokrenut je sudski spor, koji je riješen u korist komšinice kojoj je parcela prodata.

Janjić kome je baraka dodijeljena za smještaj do konačnog, odnosno trajnog stambenog rješenje, a ima urednu dokumentaciju koju je potpisao nekadašnji prvi čovjek metropole turizma Žarko Miković.

Nakon što je saznao da je parcela prodata, Janjić je u više navrata razgovarao sa čelnim ljudima Opštine, kako bi se pronašlo rješenje. Jedna od solucija, koju je Janjić predložio da plac u Baru, na koji ima punomoćje ustupi u zamjenu za jednosoban stan u zgradi solidarnosti u Budvi.

Iako je od toga razgovora prošle više od tri mjeseca, niko iz Opštine da nije kontaktirao.

“Pozvan sam na razgovor u policiju, kako bi im predočio moj slučaj, jer su i oni dobili obavještenje da sjutra asisitiraju prilikom iseljenja”, potvrdio je za „Vijesti” Janjić.

Galerija

Bonus video: