Razočarani turisti: Bar nas nikad više neće vidjeti

Tada, 1996. godine, mislili smo da se to jednostavno namjestila takva situacija i da su jadne krave zalutale iz nečijeg dvorišta, a na drugom kraju grada konj
524 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 07:00h

U Bar više nikad doći nećemo, kažu, kako su sebe nazvali "nesuđeni" turisti Ingrid i Milenko Kozomara u pismu portalu Bar info, nakon što su ovih dana posjetili taj grad.

Milenko Kozomara u Austriji živi već 32 godine. Sa suprugom Austrijankom je u Sutomoru posljednji put bio 1996.

"Pored prelijepih prirodnih ljepota, čiste vode i blagorodne klime, nešto što smo često prepričavali našim prijateljima u Gracu, bila su i nama neobična iskustva koja smo tada doživjeli na ulicama Sutomora. Tada smo, na naše zaprepašćenje vidjeli dvije krave kod autobuske stanice i jednog konja.

Tada, 1996. godine, mislili smo da se to jednostavno namjestila takva situacija i da su jadne krave zalutale iz nečijeg dvorišta, a na drugom kraju grada konj. Previše za koincidenciju, ali nam je taj događaj ostao urezan u sjećanje. Kome god smo tada pričali, nije nam vjerovao. Sve smo morali dokazivati fotosima koje smo tada napravili, a još ih uvijek posjedujemo u Gracu", navodi Kozomara u pismu redakciji barskog portala.

Novo iznenađenje - razočarenje doživjeli su neki dan, oko 16 sati, kada su dolazili u Sutomore iz pravca Petrovca.

"Vidjeli smo novu raskrsnicu i novim putem se uputili prema centru. Prizor koji smo zatekli govori više od nekoliko strana kucanog teksta. Pa, ljudi, zar je ovo moguće da postoji u gradu gdje žive ljudi i to od turizma!

Kako uopšte misle da će im neko doći sljedeći put. Ja i supruga smo se okrenuli i vratili u Petrovac. Poslije 16 godina na istom mjestu u istom gradu doživjeli smo isto.

Na žalost, vaš grad nas neće više vidjeti, a vi se zapitajte...", piše razočarani "nesuđeni" turista.

Galerija

Bonus video: