Budvanska policija pozvala Janjića na razgovor zbog prijetnji

“Pozvan sam na razgovor u policiju, kako bi im predočio moj slučaj, jer su i oni dobili obavještenje da sjutra asisitiraju prilikom iseljenja”
93 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 10:29h

Budvanska policija obavila je juče informativni razgovor sa profesorom fizike u Srednjoj školi „Danilo Kiš“ Vlajkom Janjićem, kome je za sjutra najavljeno izvršenje sudske presude kotorskog suda o iseljenju iz barake u kojoj sa porodicom živi veće deceniju i po u naselju Velji Vinogradi.

Policija je i izvršila razgovor u svjetlu izjave Janjića, da će, ukoliko bude iseljen, a ne bude mu obezbijeđeno trajno stambene rješenje „zapaliti i zgradu Opštine i policije“.

Janjić: Zapaliću Opštinu i policiju >>>

Revoltiran cijelom situacijom, Janjić je upravo ovakvu izjavu i dao u afektu, nakon što je saznao, da će sudski izvršitelji sjutra zakucati na vrata male brvnare, i iseliti ga na ulicu.

Janjić sa porodicom živi u brvnari, koja mu je dodijeljena od Opštine kao nužni smještaj kao deficitarnom nastavnom kadru punih 15 godina, a prije godinu i po, tadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača potpisao je prodaju parcele prvoj komšinici.

Pokrenut je sudski spor, koji je riješen u korist komšinice kojoj je parcela prodata, a za sjutra je zakazna odluka o iseljenju koju treba da sprovedu izvršitelji Osnovnog suda u Kotoru.

Janjić kome je baraka dodijeljena za smještaj do konačnog, odnosno trajnog stambenog rješenje, a ima urednu dokumentaciju koju je potpisao nekadašnji prvi čovjek metropole turizma Žarko Miković.

Nakon što je saznao da je parcela prodata, Janjić je u više navrata razgovarao sa čelnim ljudima Opštine, kako bi se pronašlo rješenje. Jedna od solucija, koju je Janjić predložio da plac u Baru, na koji ima punomoćje ustupi u zamjenu za jednosoban stan u zgradi solidarnosti u Budvi.

Iako je od toga razgovora prošle više od tri mjeseca, niko iz Opštine da nije kontaktirao.

“Pozvan sam na razgovor u policiju, kako bi im predočio moj slučaj, jer su i oni dobili obavještenje da sjutra asisitiraju prilikom iseljenja”, potvrdio je za „Vijesti” Janjić.

Galerija

Bonus video: