Albanski policajci na crnogorskom primorju za vrijeme sezone

Jačanja regionalne policijske saradnje predstavlja, kako se navodi, osnov ovih aktivnosti koje će dobiti pravi odraz formiranjem zajedničkih timova
11 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 15:33h

Policajci iz Albanije biće angažovani na crnogorskom primorju za vrijeme ovogodišnje turističke sezone, predviđeno je Protokolom o saradnji koji je danas potpisan u Skadru.

Direktor crnogorske Uprave policije Božidar Vuksanović razgovarao je sa direktorom Nacionalne policije Albanije Hisni Burgajem.

Sastanak je bio posvećen jačanju saradnje crnogorske i albanske policije u nastupajućem periodu i aktivnostima za njeno intenziviranje tokom predstojeće turističke sezone, o čemu je potpisan Protokol.

"On će omogućiti upućivanje policijskih službenika iz Albanije u Crnu Goru, tokom trajanja turističke sezone, čime će se pospješiti razmjena policijskih iskustava, podrška u prevenciji javne bezbjednosti i javnog reda i prevencija kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera", kaže se u saopštenju.

Vuksanović je saopštio da je Uprava policije u prethodnom periodu potpisala ovakvu vrstu Protokola sa ministarstvima unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije.

Jačanja regionalne policijske saradnje predstavlja, kako se navodi, osnov ovih aktivnosti koje će dobiti pravi odraz formiranjem zajedničkih timova realizacijom akcije "Moj policajac-Naš policajac".

Tako će, početkom jula, početi zajedničke aktivnosti na crnogorskom primorju u kojima će učestvovati policijski službenici iz Albanije, Hrvatske i Srbije.

"Bezbjednost predstojeće turističke sezone, odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala, i osjećaj sigurnosti kod svih građana da su tokom odmoru u Crnoj Gori sigurni kao kod svoje kuće, predstavlja naš osnovni cilj", kazao je Vuksanović.

Bonus video: