Besplatno školovanje za talente i one lošeg imovnog stanja

Predlogom je predviđeno da Univerzitet i Glavni grad sklope sporazum, koji bi omogućio jednom broju studenata da se besplatno školuju
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2012. 10:14h

Predlog odbornika Socijalističke narodne partije Slavka Vukčevića da Glavni grad sa Univerzitetom Crne Gore (UCG) sačini poslovni sporazum kojim obavezuje UCG da obezbijedi besplatno školovanje jednog broja studenata iz Podgorice, pozitivno je ocijenjen na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine.

Vukčević je svoj predlog iznio tokom rasprave o odluci o učešću Glavnog grada u izgradnji tri fakulteta, o kojoj će se odbornici izjasniti na sjednici lokalnog parlamenta 27. juna.

U subotu konkurs za upis studenata na UCG >>>

Učešće Glavnog grada u izgradnji zgrade za potrebe Fakulteta političkih nauka, Studijskog programa farmacije i Instituta za strane jezike predstavljaće naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za dvospratni objekat na prostoru DUP-a „Univezitetski centar - Izmjene i dopune”, u blizini zgrade Tehničkih fakulteta.

Univerzitet je, kao investitor, dužan da izvrši kompletno komunalno opremanje građevinskog zemljišta do priključaka na urbanističku parcelu o svom trošku.

Naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta utvrđena je u iznosu od 1.453.141 euro za objekat projektovane neto površine 12.756 kvadrata.

Vukčevićev predlog, da pogotovo talentovanim, mladim sugrađanima slabijeg imovnog stanja koji imaju želju da se školuju na tim fakultetima, bude obezbijeđeno besplatno školovanje, podržao je i zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić.

"S obzirom na to da je inicijativa pozitivno ocijenjena i unijeta u zapisnik, očekujem da će predstavnici grada napraviti određenu dopunu postojeće tačke dnevnog reda", kazao je Vukčević.

Članovi Odbora su na jučerašnjoj sjednici predložili Skupštini da na sjednici 27. juna, između ostalog, usvoji i predloge odluka o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Podgorice, za prostor koridora Cetinjskog puta i južne obilaznice u Podgorici, Detaljnog urbanističkog plana „Donja Gorica – koridori Cetinjskog puta – Južna obilaznica“ i DUP-a „Industrijska zona KAP-a – koridor južne obilaznice“.

Bonus video: