LGBT zastava se neće vijoriti

"Institucija Ombudsmana je i ovog je puta, za razliku od ostalih državnih organa, pokazala solidarnost sa LGBT osobama"
81 pregleda 7 komentar(a)
LGBT zastava, Foto: LGBT Forum Progres
LGBT zastava, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 22.06.2012. 13:42h

Zastava duginih boja neće biti postavljena ispred ili na poslovnoj zgradi u kojoj se nalazi službeno sjedište institucije Zaštnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

I pored ogromnog napora Ombudsmana lično, Šućka Bakovića i njegove zamjenice Marijane Laković vlasnici poslovne zgrade, koju između ostalih koristi i institucija Zaštnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, mišljenja su da postavljanje zastave više nije moguće iz bezbjednosnih razloga.

Od juče, pored znaka Zaštitnika, u holu, u unutrašnjosti zgrade, pored prijavne recepcije, istaknuta je zastava LGBT zajednice. LGBT Forum Progres ocjenjuje da u datim okolnostima nije bilo moguće postići više.

"Institucija Ombudsmana je i ovog je puta, za razliku od ostalih državnih organa, pokazala solidarnost sa LGBT osobama i izuzetnu posvećenost poštovanju svih ljudskih prava i konačnom uspostavljanju tolerancije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Foruma.

Navode i da im je žao što su se neki pravni subjekti koji su korisnici zgrade protivili isticanju zastave duginih boja i što su tim povodom, neki od njih, imali i neprimjerenu komunikaciju sa vlasnicima zgrade.

Bonus video: