Otvorena pješačka staza preko Zavale

Nakon što je "Miraks" finanijski propao, a gradilište zamrlo, staza je proteklih dvije godine bila pravo ruglo, pretvorena u javni toalet
153 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2012. 13:54h

Svečanim presjecanjem crvene vrpce, te nakon što ju je osveštao paroh Jovo Bajković pješačka staza preko rta Zavala, konačno je danas , poslje tri godine, koliko je bila zatvorena zbog radova na izgradnji vila novoimenovanog apartmanskog naselja "Dukljanski vrtovi", otvorena i predata pješacima na upotrebu.

Nakon što su 2008. investitori iz Rusije okupljeni u građevinsku korporaciju "Miraks", posrnulog milijardera Sergeja polonskog kupili zemljište, a potom započeli izgradnju tadašnjeg apartmanskog naselja "Astra Montenegro".

Staza , odnosno njenih 300 metara od tunela bila je potpuno uništena. Na trasi, najfrekvetnije pješačke promenada, izgrađeno je nekoliko vila, a mještani i turisti su svih prethodnih godina, bili prinuđeni da preko drvenih konstrukcija prolaze kroz naselje do tunela.

Nakon što je "Miraks" finanijski propao, a gradilište zamrlo, staza je proteklih dvije godine bila pravo ruglo, pretvorena u javni toalet, i potpuno nebezbjedna za pješake.

Nakon što je cijeli projekat na sebe preuzela grupa kupaca okupljenih odko udruženja "AMIA", , i građevinske kompnije "Montera Montenegro", gradilište je ponovo stavljeno u funkciju, a jedan od prioriteta, kako su i smai kazali bila je rekonstrukcija, i izgradnja savremene pješačke staze.

"Uložili smo 600 hiljada eura, u izgradnju moderne pješačke promenade. Urađeno je novih 300 metara staze, i to je naš poklon ovome gradu. Upravo ono što smo i obećali, prije tri mjeseca , kada smo započeli izgradnju staze i garaže, to se danas i obistinilo", kazao je predstavnik AMIA Igor Peljuhno, koji je zajedno sa potpredsjendikom Opštine Milanom Vučinićem i ambasadorom Rusije u Crnoj Gori Andrejom Nesterenkom presjekao vrpcu.

Galerija

Bonus video: