I dalje stiže pomoć za Radovana Krivokapića: Drugari sakupili 1.800 eura

Radovan je rođen kao nedonošče sa jednim od najtežih očnih oboljenja - retrolentalnom fibroplazijom. Ubrzo se razbolio i od cerebralne paralize
0 komentar(a)
Krivokapić Radovan, Foto: Srđo
Krivokapić Radovan, Foto: Srđo
Ažurirano: 14.06.2012. 10:45h

Pomoć za desetogodišnjeg Radovana Krivokapića iz Nikšića koji boluje od cerebralne paralize i kome je mrežnjača odvojena od oka ne prestaje da stiže. Ovih dana učenici i kolektiv škole u kojoj Radovan uči, u pitanju je OŠ "Mileva Lajović Lalatović", sakupili su oko 1.800 eura, a dopisništvu „Vijesti“ javili su se poznati dobrotvori iz Pariza Zada i Aldo Đurović di Maio koji su sa svojim prijateljima iz Bara, Radovanu poslali 430 eura.

"Redovno čitam portal ’Vijesti’ i kada sam pročitala priču o Radovanu, poželjela sam da pomognem onoliko koliko mogu. Kada sam došla u Bar u toj namjeri su mi se priključili i prijatelji Dragan Božović, Sean Petović i NVO ’Humanitarna familija’ iz Bara“, kazala je Zada kada je donijela novac.

Sakupljen novac za Radovana >>>

Radovanovi roditelji Sanja i Petar su zahvalni svima koji su im pomogli i koji im i dalje pomažu.

"Hvala svima, jer ovoliku pomoć i interesovanje od ljudi ne samo iz Nikšića nego i iz cijele Crne Gore, a i dalje, nijesmo očekivali. Zaista im hvala i ne znam kako da im se odužimo“, kazali su Sanja i Petar.

Oni su juče sa Radovanom otišli u Beograd gdje će na Institutu za cerebralnu paralizu ostati dva mjeseca.

"Nadamo se da će vježbe koje će Radovan tamo raditi imati efekta i da će naše dijete nakon toga stati na noge“, sa optimizmom je kazao Petar.

I učenici drugih škola u Nikšiću su organizovali akcije koje su još uvijek u toku kako bi pomogli ovom izuzetno hrabrom, inteligentnom i nasmijanom dječaku.

Učenici OŠ "Olga Golović" skupili novac za druga iz susjedne škole >>>

Radovan je rođen kao nedonošče sa jednim od najtežih očnih oboljenja - retrolentalnom fibroplazijom. Ubrzo se razbolio i od cerebralne paralize. Prije osam godina u Rusiji mu je operisano jedno oko, tako da Radovan sada može da razlikuje svjetlo od tame. Predstoji mu i operacija drugog oka, takođe u Rusiji, i nedavno je za Radovana NVO „Scena“ organizovala veliki humanitarni koncert na kome je prodato oko tri hiljade karata po cijeni od 2,5 eura.

Oni koji žele da pomognu da Krivokapići dobiju još koji euro pomoći, jer porodica živi od 300 eura koliko iznosi socijalno primanje sa materijalnim obezbjeđenjem porodice, invalidninom i dječjim dodatkom, mogu da odu do CKB banke i uplate koliko mogu. Br. žiro-računa je: 510080796926001980 CKB.

Bonus video: