Učenici OŠ "Olga Golović" skupili novac za druga iz susjedne škole

Radovanu su novac i čokoladu uz želju da mu sve u životu bude „slatko i uspješno“ predali Ksenija Joksović, Darija Radulović i Milan Šljivančanin, učenici osmog razreda
3 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 17:26h

Da se i humanost uči pokazali su učenici OŠ „Olga Golović“. Oni imaju već pet godina predmet Humanitarno pravo i na praktičnom primjeru pokazuju šta znači biti veliki čovjek.

„Učenici su odlučili da naša završna akcija bude posvećena desetogodišnjem Radovanu Krivokapiću koji boluje od cerebralne paralize i kome je mrežnjača odvojena od oka. Skupili su 850 eura i poklonili svom drugaru iz susjedne škole“, kazala je profesorica Snježana Bošković, koja predaje pomenuti predmet i koja je organizovala akciju.

Radovanu su novac i čokoladu uz želju da mu sve u životu bude „slatko i uspješno“ predali Ksenija Joksović, Darija Radulović i Milan Šljivančanin, učenici osmog razreda.

Radovanovi roditelji, Petar i Sanja, bili su dirnuti pažnjom učenika i nastavnika, a mališan je zahvalio što su ga se sjetili i drugari iz škole u kojoj ne uči.

Učenici OŠ „Olga Golović“ su jesenas dobrovoljnim prilozima skupili dovoljno novca da drugarima iz Dnevnog centra za djecu ometenu u razvoju kupe igračke i slatkiše, dok su zimus u saradnji sa Crvenim krstom prikupili odjeću za 33 najugroženije porodice na teritoriji opštine.

Bonus video: