Sakupljen novac za Radovana

Prodato je oko 3.000 karata po cijeni od 2,5 eura, a na žiro-račun je uplaćeno blizu 3.000 eura
59 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 17:56h

I dok se Stadionom malih sportova u Nikšiću orilo „Rašo, mi te volimo“, ugašeni reflektori i upaljeni telefoni simbolizovali su borbu za bijeg iz tame u svjetlost, Sanja i Petar Krivokapić su krišom brisali suze, jer su znali da je misija uspjela – sakupljen je novac za operaciju njihovog desetogodišnjeg sina Radovana.

Radovan boluje od cerebralne paralize i mrežnjača mu je odvojena od oka. Za operaciju oka u Rusiji, koja će biti obavljena ove ili naredne godine, i za specijalne vježbe u Beogradu koje bi trebalo da pomognu Radovanu da stane na noge, potrebno je 10.000 eura.

Koncert, koji je organizovala NVO „Scena“ i Radovanov kum Goran Džiknić, izvukla je iz Nikšićana ono najbolje – spremnost da pomognu ljudima koji su u nevolji.

„Hvala vam što ste došli u ovolikom broju i hvala svima koji ste nam pomogli na bilo koji način“, kazao je Petar prije početka koncerta.

Prodato je oko 3.000 karata po cijeni od 2,5 eura, a na žiro-račun je uplaćeno blizu 3.000 eura.

„Mislim da humanost u Crnoj Gori nikada nije ni nestajala i drago mi je što postoje ljudi koji žele da pomognu drugima i što sam i ja dio tih ljudi. Svi mi držimo fige malom Radovanu da sve probleme prevaziđe i da uspije“, kazao je Danijel Alibabić, jedan od učesnika koncerta.

A njih je na Stadionu malih sportova bilo dosta i svi su se rado odazvali pozivu - Nina Žižić, Srećko Savović, Darko Martinović, ’Amadeus’ bend, ’Perper’, Who see klapa, etno grupa ’Zora’ i Zoran Džiknić sa ’Nik bendom’. Izostao je jedino Dejan Matić zbog nepredviđenih okolnosti, ali se putem telefona direktno uključio na koncert, pozdravio sve, a posebno porodicu Krivokapić i obećao da će uskoro održati koncert samo za Raša.

„Jesmo mi humani ljudi, ali kako se ne živi dobro i kako se decenijama koprcamo i vadimo iz posljedica čudnih odluka i politika, ne možemo ni biti humaniji od toga. Vjerujem da se živi bolje da bi se i ovakve stvari daleko lakše završavale bez koncerata i novac bi se začas skupio“, kazao je frontmen grupe „Perper“ Nikola Radunović.

„Drago nam je što ovo možemo da uradimo za malog Radovana jer nečije malo drugome je mnogo. Muzika ne poznaje granice, a kada je humanost u pitanju tu smo svi zajedno“, kazao je pjevač „Amadeus benda“ Bojan Tomić.

Radovanu je prije osam godina u ruskoj klinici „Fjodorov“ u Kalugi operisano jedno oko i tom prilikom mu je maknuto zamućenje i stabilizovan očni pritisak, tako da su konačno utihnule velike glavobolje i bolovi koje je ovaj desetogodišnjak zbog toga trpio. On za sada razlikuje svjetlo od tame a postoji šansa da se ta situacija promijeni operacijom dugog oka.

Oni koji žele da pomognu da Krivokapići dobiju još koji euro pomoći, jer porodica živi od 300 eura, koliko iznosi socijalno primanje, mogu da odu do CKB banke i uplate koliko mogu. Broj žiro-računa je 510080796926001980 CKB.

Galerija

Bonus video: