Krajem maja koncert za Radovanovo sretnije djetinjstvo

Roditelji desetogodišnjaka iz Nikšića se nadaju da će sakupiti 10.000 eura za operaciju sina
51 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 09:13h

Radovan Krivokapić iz Nikšića, koji ima cerebralnu paralizu i kome je mrežnjača odvojena od oka (retrolentalna fibroplazija), juče je napunio deset godina, a uskoro ga očekuje skupa operacija u Rusiji kako bi taj problem riješio. Ono što roditeljima predstavlja veliki problem su finansije, jer otac Petar i majka Sanja ne rade nigdje, žive od socijalnog primanja koje sa materijalnim obezbjeđenjem porodice, invalidninom i dječjim dodatkom iznosi oko 300 eura, pa je deset hiljada eura, koliko im je potrebno za operaciju i boravak u Rusiji, za njih nedostižna brojka.

Radovanu treba pomoć da jasnije progleda i spava bez glavobolja >>>

Njemu je prije osam godina u ruskoj klinici „Fjodorov“ u Kalugi operisano jedno oko i tom prilikom mu je maknuto zamućenje i stabilizovan očni pritisak, tako da su konačno utihnule velike glavobolje i bolovi koje je ovaj desetogodišnjak zbog toga trpio.

Možda neće biti bolje, ali roditelji moraju da pokušaju

On za sada razlikuje svjetlo od tame, a postoji šansa da se ta situacija promijeni operacijom dugog oka, opet u Rusiji. Roditelji su svjesni činjenice da možda ta operacija neće donijeti ništa dobro, ali žele da pokušaju, jer kako rekoše, obaveza svakog roditelja je da uradi sve za svoje dijete.

Prva operacija je urađena zahvaljujući brojnim sponzorima. Jedan od onih koji je tada priskočio da im pomogne je i Goran Džiknić, direktor NVO „Scena“, do tada za Radonjiće nepoznata osoba, sada Radovanov i Petrov kršteni kum.

Na stadionu malih sportova 31. maja u 20 časova održaće se veliki humanitarni koncert ’S ljubavlju za Radovana’

"Na stadionu malih sportova 31. maja u 20 časova održaće se veliki humanitarni koncert ’S ljubavlju za Radovana’. Učesnici koncerta su se rado odazvali pozivu i hvala im na tome. Pokrovitelji su ’Ibon’ i mljekara ’Srna’ dok su medijski pokrovitelji većina medija u Crnoj Gori i Nikšiću“, kazao je Džiknić.

Učesnici koncerta su Dejan Matić, Danijel Alibabić, Nina Žižić, Srećko Savović, Darko Martinović, ’Amadeus’ bend, ’Perper’, Who see klapa, etno grupa ’Zora’ i Zoran Džiknić sa ’Nik bendom’. Cijena ulaznice je 2,5 eura.

Radovan je učenik drugog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ i nastavu pohađu po inkluzivnom programu.

Svi oni koji žele da pomognu malom Radovanu dovoljno je da odu do banke i uplate koliko mogu. Za njega i njegove roditelje svaki euro pomoći je dobrodošao. Broj žiro-računa je 510080796926001980 CKB.

Galerija

Bonus video: