Kotor posjetilo oko 17.200 izletnika: Dočekala ih Gradska muzika

Najznačajniji i najbrojniji aspekt posjeta Kotoru svakako su izletnički programi sa kraćim zadržavanjem, javlja Skala radio
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 09:19h

U Kotoru je ovih majskih dana za 4,5 odsto više turista nego prošle godine u isto vrijeme.

Najznačajniji i najbrojniji aspekt posjeta Kotoru svakako su izletnički programi sa kraćim zadržavanjem, javlja Skala radio.

Za prva 4 mjeseca ove godine Kotor je posjetilo oko 17.200 izletnika, koji plaćaju izletničku taksu, što je za 16 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najbrojniji turisti su iz Japana, Velike Britanije, Francuske, Španije, a zapažen je i povećan dolazak izletnika iz Njemačke, SAD, Koreje i Tajvana.

Oni se za sve informacije obraćaju na info-punktu kotorske Turističke organizacije, kamenom kiosku ispred glavnih gradskih vrata, gdje dobijaju besplatnu mapu grada na 8 svjetskih jezika, kazala je Sanja Branković iz lokalne Turističke organizaciije.

Na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu, od 1. aprila, kada je počeo sa radom, prodato je 780 ulaznica od čega oko 350 agencijskih i 430 individualnih ulaznica.

Radno vrijeme ovog lokaliteta, na kome se nalazi i izuzetan mozaik predstava boga Hipnosa iz II vijeka nove ere, je od 9 do 18 sati, a posjetioci su uglavnom iz zapadne Evrope.

Ovo su podaci iz kotorske Turističke organizacije, koja je nedavno po prvi put sklopila ugovor sa Gradskom muzikom oko njihovog dočeka turista subotom kada održavaju koncerte gradskim ulicama i trgovima.

Riječ je uspješnoj saradnji koja će unaprijediti kulturno-turističke ponude grada, mišljenja su u Turističkoj organizaciji.

Bonus video: