Baranka tvrdi da je i ona žrtva Fejsbuk prevare: Mic po mic do 50.000 eura

Ulcinjanka J. N. je "Vijestima" kazala da nema nikave veze sa "privatnom tužbom" koju je protiv nje podnijela školska drugarica I. P. i ustvrdila da je situacija obrnuta
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 17:48h

Nakon teksta o djevojci koja se na Fejsbuku predstavlja kao muškarac i od ženskih osoba na prevaru uzima novac za navodno liječenje brata, redakciji "Vijesti" obratila se još jedna djevojka koja je istoj osobi dala 50.000 eura za liječenje izmišljenog prijatelja.

Baranka I. P. potvrdila je priču prevarene Podgoričanke i pojasnila da "prevarantkinja" nije njena sugrađanka, već da je u pitanju tridesettrogodišnja Ulcinjanka J. N. koja na Fejsbuku ima nekoliko lažnih profila na osnovu kojih pronalazi žrtve.

Tokom par mjeseci koliko je trajala prevara, oboljelom Adrianu je bio potreban novac za navodnu skupu terapiju, otkazivali su mu bubrezi, padao je u komu, a na kraju je iz Tirane u kojoj se, navodno, liječio, morao biti hitno, helikopterom prebačen u Švajcarsku, da bi se na kraju liječio i u Americi

Za razliku od lakovjernih djevojaka koje su novac uplaćivale uprkos tome što ne poznaju ni J.N. ni njenog izmišljenog teško oboljelog prijatelja, Baranka "prevarantknju" zna iz školskih dana, što je doprinjelo tome da novčano pomaže liječenje nepostojećeg Adriana Muratovića koji je na Fejsbuku bio njen prijatelj sa nadimkom "G-din Uobraženi".

Djevojka iz Bara nekoliko mjeseci bila je u agoniji jer je J. N. konstantno držala pod presijom zbog navodne teške bolesti Adriana Muratovića, njegove nemogućnosti da se zbog "tužne porodične priče" sam liječi, a povremeno su je i optuživali da će, ako ona ne nastavi sa davanjem novca biti kriva za njegovu smrt.

Tokom par mjeseci koliko je trajala prevara, oboljelom Adrianu je bio potreban novac za navodnu skupu terapiju, otkazivali su mu bubrezi, padao je u komu, a na kraju je iz Tirane u kojoj se, navodno, liječio, morao biti hitno, helikopterom prebačen u Švajcarsku, da bi se na kraju liječio i u Americi.

Imala garancije da će novac biti vraćen

Sve vrijeme I. P. imala je obećanja od Ulcinjanke J.N., njene školske drugarice, da i ona pomaže liječenje svog "kuma" Adriana, a i garancije da će novac biti vraćen jer on navodno ima Grawe, ali i neko švajcarsko osiguranje.

U međuvremenu, inscenirana je navodna smrt Adrianova, a to je rađeno najvjerovatnije kako se ne bi tražio novac. Nakon toga, J. N. je počela biti neprijatna prema školskoj drugarici i njenoj porodici.

Baranka, koja je najprije dala 500 eura, potom 700, a onda sve veće svote, posumnjala je da je po srijedi prevara, a kad se u to uvjerila, predala je Osnovnom sudu u Baru prijavu u kojoj se potanko navodi kako je J. N. "navlačila" na pozajmice.

Iako se I. P. nikada nije srela sa prijateljem za kojeg je uplaćivala novac, a u mrežu je uvučena raznim lažima od kojih je jedna da je J. N. zaposlena u Upravi carina i da je Adrian jedan od njenih službenika. Ona je tvrdila i da je poslije rada u Upravi carina dobila premještaj u Upravu policije.

Direktor Uprave policije i bivši direktor Uprave carina Božidar Vuksanović demantovao je sinoć da je J. N. bila jedan od njegovih saradnika.

Tokom istrage koju je I. P. vodila kako bi ušla u trag novcu koji je davala za liječenje Adriana Muratovića, saznala je da je prevareno još mnogo osoba širom Crne Gore. Za neke Adrian je bio Muratović, za neke Knežević, ali fora na koju je J.N. uzimala novac od žrtava ista je.

Baranka se nada da će se postupkom koji ona vodi doći do istine i da će se ohrabriti i druge žrtve "domišljate" Ulcinjanke da javno progovore o prevari.

Iz begovske familije

Ulcinjanka J. N. je "Vijestima" kazala da nema nikave veze sa "privatnom tužbom" koju je protiv nje podnijela školska drugarica I. P. i ustvrdila da je situacija obrnuta, da joj je Baranka samo vraćala novac, o čemu ona kako je rekla posjeduje dokumentaciju.

"Ona je meni dugovala pare i uredno mi ih je vraćala, o čemu postoji trag. Ja sam joj ih dala da učinim dobro djelo i molila bih vas da moje ime ne pominjete, a ako se dokaže da sam ja bilo kome dužna, onda možete objaviti moje ime i sliku."

One me zovu na fiksni telefon iprijete mi,a ja u kući imam dva bolesnika i moja majka je danas zbog njih završila u hitnoj jer su je zvale i rekle joj da kupi Vijesti", kazala je J. N

"Potičem iz ugledne profesorske porodice, moj đed je bio beg, Živim na budžetu porodice, imamo veliki broj nekretnina u Albaniji, Americi.. To što su vam ispričale su rekla-kazala priče, na osnovu kojih me niko ne goni po službenoj dužnosti, već one privatnom tužbom", kazala je J. N. i iznjela niz optužbi i kvalifikacija na račun djevojke iz Bara koja je protiv nje podnijela tužbu.

"Izjavu policiji sam dala u svojstvu građana, a ne u svojstvu optužene, a suma koju ona navodi da mi je dala za tri mjeseca koliko smo se družili je apsurdna i ja od nje nemam ni dva eura njena, a ne taj iznos. One me zovu na fiksni telefon iprijete mi,a ja u kući imam dva bolesnika i moja majka je danas zbog njih završila u hitnoj jer su je zvale i rekle joj da kupi Vijesti", kazala je J. N.

Bonus video: