U Danilovgrad stigla oprema za Komunalno preduzeće

Ukupna vrijednost projekta je 1.019.345,18 eura, od čega je iznos bespovratnih sredstava EU 682.961,27
123 pregleda 0 komentar(a)
Komunalno Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Komunalno Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 04.05.2012. 17:15h

Šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopold Maurer ispred zgrade SO predsjedniku opštine Branislavu Đuranoviću uručio je ključeve šest vozila za odlaganje otpada i opremu za unapređenje komunalnih usluga.

Vozila za odlaganje otpada i oprema nabavljeni su u okviru projekta “Poboljšanje upravljanja otpadom u opštini Danilovgrad“ koji finansira Evropska unija.

Maurer je kazao da će nabavka opreme za sakupljanje i transport otpada u značajnoj mjeri učiniti životnu sredinu u samom gradu i okolini mnogo čistijom. On je mišljenja da je od najveće važnosti da građani shvate koliko je bitna čista životna sredina i da se u tom smislu ne smiju oslanjati samo na mašine, već da i sami moraju podnijeti svoj dio odgovornosti.

"Opština Danilovgrad je opština koju najbolje poznajem u Crnoj Gori. Živim na Marezi, volim da vozim bicikl i svakog vikenda biciklom idem od Mareze preko Danilovgrada do Glave Zete. Svaki put kad prođem, vrlo dobro vidim i sve one ilegalne deponije. Nadam se sljedeći put kada budem išao da će one zahvaljujući ovim mašinama koje smo nabavili biti očišćene", kazao je Maurer.

On se zahvalio predsjedniku opštine Danilovgrad za kojeg smatra da je "pokretačka snaga" svih projekata koje Delegacija EU radi sa opštinom Danilovgrad.

Đuranović je kazao da je tim koji je radio na projektu pokazao kako se voli Danilovgrad.

"Evropska komisija je izdašna, ali samo pod uslovom da moramo znati da pišemo projekte, jer zaista se neće nijedan projekat odobriti ako to ne bude utemeljeno. Na današnji dan u opštini Danilovgrad imamo 14 novih projekata i dobrih ideja", kazao je Đuranović.

On je najavio raspisivanje dva tendera za gradski i zagarački vodovod, kao i projekat tretmana otpadnih voda.

Projekat u okviru kojeg su nabavljena vozila i oprema implementira Opština Danilovgrad u partnerstvu sa Javnim komunalno-zanatskim preduzećem Danilovgrad.

Ukupna vrijednost projekta je 1.019.345,18 eura, od čega je iznos bespovratnih sredstava EU 682.961,27. Ostatak novca obezbijediće Vlada Crne Gore, Opština Danilovgrad i JKZP Danilovgrad.

Bonus video: