Na Bulevaru slavnih zvijezde dobili Milo, SDP, Vuković i Mugoša (video)

Vrpca je presječena na novootvorenom dječjem igralištu "Petar Golubović – Šampanjac", koje je prepuno otpada i smeća
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2012. 18:39h

Gradonačelnik Miomir Mugoša, predsjednik DPS Milo Đukanović, poslanik Miško Vuković i SDP napokon su stigli među besmrtne, pošto su na “kružnom toku” Proleterske ulice na Koniku, sada “Bulevara slavnih”, dobili svoje zvijezde.

Boban Pejović, stanovnik Proleterske ulice, organizovao je performans kojim je uz podršku komšija prekrstio ulicu bez asfalta u Bulevar slavnih.

Pejović je građanima Podgorice, ali i vladajućoj koaliciju prilikom performansa poručio da posjete ulicu u kojoj je život stao još prije 30 godina.

"Posjetite našu ulicu sa vašom djecom i pružite im nezaboravan provod. Tu su rupe i izbočine, blato, prašina, auto školjke i ostali otpad, prije svega tu je svjež vazduh u kojem će uživati cijela vaša porodica. Posjetite nas, mi smo samo na tri kilometra od centra grada. Do nas možete stići taksijem za minimalnu cijenu vožnje. Već 30 godina pokrovitelj izletišta Proleterska ulica je Opština Podgorica", kazao je Pejović, koji je tom prilikom pred komšijama svećano otvorio bulevar.

Video: Zoran Bojović

Igralište otpada

Nedugo nakon toga, u centralnom dijelu kružnog toka, oni su sada u modi, zvijezde sa već pomenutim junacima našeg doba otkrio je dječak koji je jedan od 300 stanovnika ulice bez asfalta, pune rupa, prašine ili blata tokom kišnog perioda.

"Za potrebe prošlih izbora put od grada do kraja Starog aerodroma izgrađen je za samo nekoliko dana, a mi na naše izbore čekamo već 30 godina. Naša djeca nemaju igralište, u našoj ulici nema nijednog gola ili koša, ali zato imamo, blato, prašinu, dim zapaljenih guma, otpad svakakvog porijekla", dodao je Pejović.

Nedugo nakon toga Pejović je svečano presjekao vrpcu na novootvorenom dječjem igralištu "Petar Golubović – Šampanjac", koje je prepuno otpada, smeća, sa kojeg se širi “opojni miris” crkotina i zapaljenih guma.

"Za Konik kažu da je romsko naselje, a to nije tačno, Proletersku ulicu su naselili zaposleni u “Radoju Dakiću”, KAP-u i ostalim preduzećima koja danas ne rade zahvaljujući pomenutim zvjezdama koji su danas u Glavnom gradu dobili i svoj Bulevar. Dođite kod nas na kafu, prođite slobodno bez ustezanja kroz blatnjavu ulicu. Park smo nazvali po dječaku koji se tu najčešće igra", kazao je prilikom presjecanja vrpce Pejović.

Bonus video: