Izletnički brod "Le coche d' eau" otvorio sezonu, Francuzi prvi gosti

Uprkos lošem vremenu, oblacima i na momente pojačanom jugu, oni su uživali u vožnji Tivatskim zalivom
106 pregleda 0 komentar(a)
Le coche d eau, Foto: Siniša Luković
Le coche d eau, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.04.2012. 17:55h

Najveći brod za jednodnevne izlete u Crnoj Gori, „Le coche d' eau“ tivatskog preduzeća „Paris Kotor“, počeo je juče novu turističku sezonu kada su u pitanju jednodnevne kruzing-ture zalivom Boke Kotorske.

Prvi ovosezonski putnici bili su grupa od 220 francuskih turista koji borave u hotelima na budvanskoj rivijeri posredstvom turističke agencije „Luminalis“.

Uprkos lošem vremenu, oblacima i na momente pojačanom jugu, oni su uživali u vožnji Tivatskim zalivom, posjeti ostrvu Gospe od Škrpjela i plovidbi do Kotora, gdje su se iskrcali i obišli tamošnje atrakcije.

„Prošle nedjelje već smo vozili jednu grupu od 1.348 Francuza, ali zapravo sa ovom današnjom plovidbom počinje prava sezona, jer ćemo od sada svaka dva dana voziti slične grupe stranih turista koji odmaraju u hotelima u Budvi. To će trajati do 1. juna, od kada će slične grupe na naš brod dolaziti svakodnevno. Sezona će završiti negdje u drugoj polovini novembra“, kazao je „Vijestima“ vlasnik kompanije „Paris Kotor“, kapetan Rajko Čavor.

On je dodao da ta firma ima ugovore o poslovnoj saradnji sa budvanskim turističkim agencijama „Adriatic express“, „Luminalis“, „Talas M“, „Meridian“ i „Montenegro express“, po kojima će brod „Le coche d eau“ redovno na izlete Bokom voziti goste tih agencija iz budvanskih hotela, mahom Francuze i Ruse, ali i turiste iz Velike Britanije i Izraela.

Bonus video: