Dan planete u Kotoru: Očišćeno deset odsto zaliva i obale

On je razočaran jer je u akciji bilo najmanje ribara, ted a ga je kao predsjednika Kluba sramota zbog toga
0 komentar(a)
akcija čišćenja, Foto: Peđa Nikolić
akcija čišćenja, Foto: Peđa Nikolić
Ažurirano: 22.04.2012. 12:43h

U akciji čišćenja kotorskog zaliva održanoj povodom Dana planete zemlje očišćeno je deset odsto zaliva sa mora i obale i tom prilikom sakupljeno čak deset tona smeća.

Organizator akcije je kotorski Klub sportskih ribolovaca Zubatac u saradnji sa Ambasadom SAD u Podgorici. Akciju su podržali aktivisti planinarskog kluba “Vjeverica”, NVO “Kompas”, Eko centar “Delfin”, kotorsko Komunalno preduzeće, Morsko dobro, Turistička organizacija Kotor, Jedriličarski klub “Lahor” , NVO “Beštije”, kao i Petar Pejaković sa svojim volonterima sa dječijeg festival pozorišta za djecu.

Predsjednik RSK Zubatac Ivan Krivokapić, kazao je da je u akciji učestvovalo oko 70 aktivista iz pomenutih organizacija,te da podatak da je tokom čišćenja samo deset odsto površine zaliva sakupljeno deset tona smeća, najbolje govori u kakvom stanju je zaliv.

"Najviše je bilo plastičnog otpada, flaša, kesa, a zatimi guma, prozora i druge vrste otpada,,što pokazuje koliki smo primitivci", kazao je Krivokapić.

On je razočaran jer je u akciji bilo najmanje ribara, ted a ga je kao predsjednika Kluba sramota zbog toga.

"S obzirom da ima blizu 200 ribara u zalivu,a da se na akciji pojavilo svega nas desetoro, to je sramota- kazao je Krivokapić, i dodao da je ovo prva u nizu akcija, te da će uskoro čim se proljepša vrijeme organizovati ponovo akciju čišćenja .

Bonus video: