Skočko naljutio Mugošu

Mora li biti da samo Svijet i inostrani faktori - a ne narod crnogorski, koji vam daje platu, može da vas opomene da ne treba novinare tući
173 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 08:02h

Novinar i urednik emisije Robin Hud Darko Ivanović poručio je sinoć gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši da će morati da poštuje Zakon i da odgovara na pitanja svih zainteresovanih novinara, uprkos svojoj osionosti.

Mugoša je nedavno, gostujući na RTCG, saopštio da “posljednji činovnik u Glavnom gradu” nikada neće gostovati u emisiji Robin Hud.

To je saopštio nakon što ga je sedam dana ranije, u istoj emisiji, vlasnik kompanije Šofranac Zoran Šofranac nazvao “jadonačelnikom”, čovjekom koji “ukrade” i koga, ako je pravde, “čeka bar malo Spuža”.

Posljednji činovnik u glavnom gradu neće gostovati u takvim emisijama, sa takvim sadržajem i sa takvim namjerama, a sve zarad neke nebeske pomoći građanima...

Ivanović je sinoć, na kraju emisije, saopštio da “vjerni gledalac, predstavnik gradske uprave” ne prvi put odapinje strijelu i ponavlja da mu je ispod dostojanstva da se “pojavljuje u takvim emisijama”.

"To isto dostojanstvo javnog dužnosnika pokazano je tretmanom Glavnog grada nad Marijanom Mugošom, aferom koju smo mi pokrenuli i ponoćnim napadom na novinare 'Vijesti' na ulicama Podgorice. To je osudila čitava Crna Gora. Toliko o dostojanstvu”, saopštio je Ivanović.

Komentarišući Mugošinu tezu da niko iz gradske administracije neće dolaziti u “takvu” emisiju”, Ivanović je vjernog gledaoca podsjetio da su službe glavnog grada prvi put za šest godina, od kada se emituje Robin Hud, ćutale i nijesu poslale odgovor.

"Do sada, za šest godina, bilo je više od 20 gostiju iz službe gravnog grada i to sve, gle čuda - direktori i načelnici službi. Koji su nakon jedne od naših emisija i skandala koje je ona izazvala u vašoj gradskoj upravi dragi gledaoče - i smjenjivani”, kazao je Ivanović.

"Ne možete uređivati, niti ukidati medije po Crnoj Gori"

Na konstataciju prvog čovjeka Podgorice - da će ubuduće birati sa kim će od novinara razgovarati, Ivanović je poručio: “Napomena, odnosno pozivanje na Zakon, ako to vama uopšte nešto i znači - Vi morate odgovoriti i ne možete birati ništa, niti ćete uređivati, niti ukidati medije po Crnoj Gori. Ta vremena su davno iza nas, poštovani vjerni gledaoče”.

“Jedino brine vaša izjava da ste, po preporuci iz svijeta, podigli prag razdražljivosti i trpeljivosti. Mora li biti da samo Svijet i inostrani faktori - a ne narod crnogorski, koji vam daje platu, može da vas opomene da ne treba novinare tući na ulici, nazivati gadlukom i ukidati ih. Ako mora, raduje činjenica da se bar od nekog, nekad, u svoj svojoj osionosti, plašite”, kazao je Ivanović.

Galerija

Bonus video: