Bivši gradonačelnik Kolašina "Vodenici" duguje preko 18.500 eura

Prema spisku doskorašnjeg v.d. direktora „Kol tursa”, opštinski čelnici napravili pozamašan dug od 2008.
99 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 11:16h

Prema onome što je u pismu predsjedniku SO Milu Šukoviću, napisao doskorašnji v.d. direktora likvidiranog opštinskog preduzeća DOO “Kol-turs“ Spasoje Bulatović dug lokalne uprave, odnosno lokalnih čelnika tom objektu je 73.338 eura.

Bulatović je u tom pismu, na dva, olovkom ispisana lista, koje je potpisao, ali ne i stavio pečat preduzeća na čijem je čelu bio, napravio i spisak iznosa za koje on tvrdi da su vjerodostojan prikaz koliko su pojedini opštinski čelnici, odnosno službe ili ustanove na čijem su čelu, potrošili na hranu i piće u tom restoranu od 2008. godine.

U kratkom telefonskom razgovoru Bulatović je “Vijestima” potvrdio da je dostavio pismo Šukoviću i predsjedniku Opštine Darku Brajuškoviću. Međutim, tvrdi on, „ne treba taj problem gledati jednostrano“. Prema Bulatovićevim riječima bivši gradonačelnik Kolašina i njegov prezimenjak Mileta, mnogo je učinio za „Vodenicu“.

U pismu Bulatović nadvodi kako je restoran „Vodenica“ 2008. „zatekao u haotičnom stanju - krov je prokišnjavao, uništena je vodovodna i kanalizaciona instalacija, a zamrzivači, šporeti i TA peći nijesu radile“. On dalje navodi kako je u objekat uloženo 20.000 eura, a poslije toga je počeo uspješno da radi.

Spisak sa "dugovima"

Nakon toga, slijedi spisak sa 22 imena opštinska službenika i njihovim „dugovima“. Prema Bulatovićevim tvrdnjama, najviše je u „Vodenici“ sa svojim gostima potrošio dugogodišnji potpredsjednik iz redova DPS-a Dragomir Dulović. Pored njegovog imena Bulatović je napisao 17.778 eura i još 3.953 eura, a uz taj isnos u zagradi dodao „DPS Kolašin“.

Nešto više od 18.500 eura potrošio je, navodno, bivši gradonačelnik Bulatović, dok uz ime predsjednika SO Mila Šukovića stoji iznos od 8.628 eura.

Bivši potpredsjednik Panto Peković, koji je sada šef odborničkog kluba SNP-a, „duguje“ 6.440 eura, a direktor Centra za kulturu Branislav Jeknić 5.442 eura. Ostali iznosi napisani uz imena opštinskih činovnika su između 1.900 i 177 eura.

Bivši gradonačelnik nije odgovorio na nekoliko naših poziva, mada je od ranije poznat njegov stav, da „neće davati izjave za „Vijesti“. Potpredsjednik Dulović, takođe, nije odgovorio na nekoliko naših telefonskih poziva, ali ni na poruku na „govornoj pošti“, niti SMS.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: