Na karenevalu u Tuzima glavna tema svjetska kriza

Za najbolje teme su proglašene „Čekaj me stižem“, „Globalna kriza“ i „Tri musketara“
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2012. 07:28h

Karneval “Koret 2012“, sedamnaesti po redu, koji je počeo 13. aprila završen je sinoć defileom maski od zgrade Gradske opštine Tuzi do centra, uz veliki broj prisutnih građana koji su došli da pozdrave sve takmičare i da uživaju u veselom programu i slavlju koje je se nastavilo do kasno u noć.

U defileu je bio prisutan veliki broj lijepih i kreativnih maski, a fokus ovogošnjeg karnevala je bio na svjetskoj ekononomskoj krizi.Tri maske su bile iz Budve, jedna karnevalska grupa je bila iz Skadra, a prema reakcijama publike veliki aplaz dobila je maska Sulejmana Veličanstvenog.

Žiri je za najbolju kolektivnu masku proglasio „Feštađun“ iz Budve, za najbolju individualnu masku „Vještica“ iz Tuzi, a titulu najsimpatičnije maske je odnijela karnevalska grupa iz Skadra.

Za najbolje teme su proglašene „Čekaj me stižem“, „Globalna kriza“ i „Tri musketara“.

PR Karnevala Đoko Dukaj kazao je da svečanost iz godine u godinu napreduje a osnovna intencija je spoj tradicionalnog i modernog što je pomenuti karneval, kako je rekao, i lansiralo u međunarodnim karnevalskim vodama.

„Svuda smo poželjni a naše maske zdušno su prihvaćene u ostalim karnevalskim gradovima posebno Budvi. Ove godine maskama je dominirala svjetska ekonomska kriza sa problemima iz svakodnevnog života”, kazao je Dukaj.

Galerija

Bonus video: