Planinar Semir Kardović u Nepalu: Sve je perfektno

Kardović je jedini crnogorski alpinista u ekipi i prva osoba iz Rožaja koja se uputila ka Himalajima na vrh visok 6.189 metara
226 pregleda 0 komentar(a)
semir kardović, Foto: Facebook
semir kardović, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.04.2012. 15:27h

Crnogorski alpinista Semir Kardović koji je krenuo u osvajanje Island pik, na Fejsbuku je objavio da je cijela ekipa planinara dobro i da su sletjeli u Lukli.

"Prespavali smo u lodži i danas došli do Namce Bazara na 3500 metara. Malo nas je kiša tukla, ali je sve ostalo perfektno", napisao je u poruci član PSK "Hajla" iz Rožaja .

Kardović je jedini crnogorski alpinista u ekipi i prvi iz Rožaja koji se uputio ka Himalajima na vrh visok 6.189 metara.

Prvi aklimatizacioni uspon

Ekipu koja je krenula u osvajanje Island Pika očekuje prvi aklimatizacioni uspon.

Njih je dva dana na Himalajima pratila kiša i loše vrijeme, a vremenska prognoza za sjutra je obećavajuća.

"Ako vremenski uslovi dozvole u petak nas očekuje prvi aklimatiacioni uspon, idemo ka Tangbočeu, takođe u četvrtak bi trebalo i da nam se otvori pogled ka najvisočijem vrhu svijeta, Everestu. Završni uspon planiran je za 20. april mada će to zavisiti od vremenskih prilika", kazao je za "Vijesti" Kardović koji se sa ekipom nalazi u Namče Bazaru na 3500 m.

Ekipu očekuje višednevno pješačenje kroz Khumbu dolinu i aklimatizacioni usponi na vrhove Nangar Tsanf 5.100 m i Chukung Ri 5.500 m.

Bonus video: