Stanari "Krstarice" skupili pare za operaciju psa Flekice

Prema riječima stanarke, predstavnika organizatora akcije, Vanje Ćetković, Flekica ima tešku povredu kuka zbog čega ne može da koristi jednu nogu.
183 pregleda 0 komentar(a)
Flekica, Foto: Haris Šabotić
Flekica, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 08.04.2012. 16:55h

Stanari zgrade Krstarica u Ulici Bratstva i jedinstva prikupili su novac za operaciju psa po imenu Flekica, koju stanari, a naročito djeca, hrane i čuvaju.

Prema riječima stanarke, predstavnika organizatora akcije, Vanje Ćetković, Flekica ima tešku povredu kuka zbog čega ne može da koristi jednu nogu. Flekica će biti operisana danas u Herceg Novom, a operacija će koštati 240 eura.

"Njeno dosadašnje liječenje, nažalost, nije dalo željene rezultate. Veterinar je kazao da ona trpi jake bolove i stanje će joj se stalno pogoršavati ukoliko se hitno ne operiše kuk. Mi smo se organizovali da skupljamo priloge kroz kvart, odnosno klinci koji su inače jako vezani za nju u nadi da ćemo načeti tvrda srca naših sugrađana" kazala je Ćetković, koja je jedan od osnivača Društva za zaštitu životinja i osnivača azila.

Prošle su četiri nedjelje otkako je povrijeđena, vjerovatno je udario neko od građana, jer je znala da napadne nepoznate osobe, dok je prema djeci i stanarima bila uvijek umiljata

Započeli su akciju prikupljanja sredstava za ovu operaciju kako bi omogućili Flekici da živi i da unosi radost u njihovo dvorište i živote.

"Flekica je crno-bijeli mješanac, od godinu do godinu i po, a jedno popodne je došla i legla ispred ulaza. Neko od klinaca joj je dao hranu, dosta stanara ju je zavoljelo i za kratko vrijeme uspjela je da nam se uvuče pod kožu. Pratila je djecu po tri, četiri puta do Osnovne škole Milorad - Musa Burzan, a znala je i mene da prati do posla. Prošle su četiri nedjelje otkako je povrijeđena, vjerovatno je udario neko od građana, jer je znala da napadne nepoznate osobe, dok je prema djeci i stanarima bila uvijek umiljata. Organizovali smo se i da joj napravimo boks ispred zgrade gdje bi mogla da boravi - kazala je Ćetković.

Kaže, da su je odveli u Bar gdje su Flekicu pregledali veterinari i da imaju snimak koji pokazuje da se radi o jakom udarcu i da nema šanse da se normalnim putem vrati u prvobitno stanje.

"Bila je i prehlađena sa velikim otokom, tako da smo je jedva izvukli. Bez operacije neće se izvući, zbog toga su se djeca od petog do sedmog razreda organizovala da prikupe pare i poslali smo djeci cirkularna pisma sa priznanicama za skupljanje priloga. O svim uplatama i troškovima biće podnesen i izvještaj na oglasnoj tabli u našem ulazu" istakla je Ćetković.

Bonus video: