Miloš Lalović konačno može da koristi kompjuter

Miroslav Lalović, Milošev otac nije imao riječi hvale za donatore, zahvalivši svima koji su pomogli i pomažu njega i njegovu porodicu
85 pregleda 0 komentar(a)
milos lalovic, Foto: Luka Zekovic
milos lalovic, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 02.04.2012. 16:01h

Firma „Saga CG” poklonila učeniku Zavoda za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece na Zabjelu Milošu Laloviću softver za govornu podršku za slabovide, a kompanija M:tel porodici Lalović je dala besplatan polugodišnji internet.

Aleksandar Vuksanović iz Švajcarske donirao je kompjuter Lalovićima početkom godine.

Kako su kazali, iz “Saga CG” za Laloviće su čuli tako što su pročitali tekst na portalu “Vijesti” i odlučili se na humani gest, ne želeći da se reklamiraju.

Miroslav Lalović, Milošev otac nije štedio riječi hvale za donatore, zahvalivši svima koji su pomogli i pomažu njega i njegovu porodicu.

"Veliko hvala čovjeku koji se sjetio i javio kada država nije bila u stanju da mu donira softver i kompjuter. Milošu će puno značiti kompjuter sa govornom podrškom da komunicira, školuje se, ali i da radi domaće zadatke", istakao je Miroslav.

Priča o porodici Lalović sa Malog brda, Miroslavu koji sa ženom i troje djece živi kao podstanar u stanu čiji gazda Ljubomir Drašković, pun razumijevanja za tešku situaciju u kojoj se nalaze oprašta im dugove za kiriju, pogodila je mnoge čitaoce "Vijesti", pa i Aleksandra Vuksanovića iz Švajcarske, koji je porodici Lalović donirao kompjuter početkom godine.

Miroslavovom sinu Milošu, učeniku Zavoda za rehabilitaciju i školovanje invalidne djece na Zabjelu, ispunila se tako novogodišnja želja, dobio je kompjuter za kojim je toliko žudio, a priča oko softvera koji su mu obećavali iz Saveza slijepih zbog nemogućnosti da potpišu ugovor sa Fondom za zdravstvo je donacijom “Saga CG” završena.

Bonus video: