KCCG: U kvaru oba aparata za magnetnu rezonancu

Jedan aparat će, kako se navodi u saopštenju, biti opravljen 9. aprila, o čemu će javnosti biti obaviještena putem medija i sajta Kliničkog centra
130 pregleda 0 komentar(a)
Magnetna rezonanca, Foto: Arhiva "Vijesti"
Magnetna rezonanca, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.03.2012. 13:12h

Oba aparata za magnetnu rezonancu Centra za radiološku dijagnostiku trenutno su u kvaru i preuzete su sve neophodne mjere i radnje za njihovu opravku, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Jedan aparat će, kako se navodi u saopštenju, biti opravljen 9. aprila, o čemu će javnosti biti obaviještena putem medija i sajta Kliničkog centra.

KCCG je jedina zdravstvena ustanova koja posjeduje aparate za magnetnu rezonancu.

Oba aparata rade 365 dana u godini, što znači i za vrijeme vikenda, državnih, vjerskih i novogodišnjih praznika, a sve u cilju dostupnosti, odnosno smanjenju liste čekanja za ovu medicinsku uslugu, podsjećaju iz KCCG.

Svakodnevno se na ovim aparatima pregleda oko 50 pacijenata, a na istu se čeka najduže do mjesec dana.

"Za razliku od dijagnostike skenerom, dijagnostika magnetnom rezonancom nikada nije hitna, i kvar navedenih aparata ne dovodi u pitanje dijagnostiku životno ugroženih pacijenata", navodi se u saopšenju i dodaje da Centar za radiološku dijagnostiku posjeduje dva multislajsna skenera koji su u punoj funkciji.

Svi zakazani pacijenti u terminu kada aparati nijesu u funkciji zbog kvara, biće prioritetno pregledani odmah nakon njihove opravke.

Molimo sve građane na strpljenje i razumijevanje, a informacije mogu dobiti pozivom na sljedeće brojeve telefona:

020/ 412 - 322, 412 - 324 i 412 - 317.

Bonus video: