Raspisan konkurs Betina fotografija godine

Nagrade su novčane: prva iznosi 1.000 eura, druga 750 eura, a treća 500 eura. Pored glavnih nagrada, predviđene su i specijalne
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 19:22h

Novinska agencija Beta raspisala je konkurs za najbolju novinsku fotografiju godine koji ćhe biti otvoren do 22. aprila. ove godine. Pozvani su da učestvuju profesionalni fotoreporteri sa fotografijama snimljenim na tlu zemalja jugoistočne Evrope.

To je deveti konkurs pod nazivom "Betina fotografija godine".

Propozicije i prijave za konkurs nalaze se na web sajtu Novinske agencije Beta.

Nagrade su novčane: prva iznosi 1.000 eura, druga 750 eura, a treća 500 eura. Pored glavnih nagrada, predviđene su i specijalne.

Specijalnu nagradu za najbolju sportsku fotografiju dodjeliće Telekom, generalni sponzor. Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) nagradiće najbolju fotografiju koja se tiče ljudskih prava.

Izložba će biti otvorena u galeriji New Moment u Beogradu 17. maja. Izložba Betina fotografija godine biche potom otvorena u Kulturnom centru Srbije u Parizu, kao i u Centru za umjetnost Sent Bridžid (Saint Brigid's Centre for the Arts) u Otavi.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa su Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundžić (Asocijacija fotografskih autora), Srđan Sulejmanović (EPA), Vladimir Tatarević (Fakultet primenjenih umjetnosti) i Nenad Petrović (Beta). Agencija Beta će kao i svake godine izdati katalog izloženih radova.

Konkurs za najbolju novinsku fotografiju Beta je ustanovila 2004. godine povodom desete godišnjice rada Agencije.

Bonus video: