Počela fešta posvećana cvijetu kamelije

Mnogobrojni posjetioci su imali prilike i da pogledaju reviju frizura i šminke u stilu 60-ih, 80-ih i 90-ih godina, kao i savremena svjetske trendove
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 13:32h

Umjetničko modnim performansom "Korakom stotinu godina" u šoping centru Kamelija organizovanim u saradnji sa NVO Kamelija iz Stoliva ,svečano je otvorena 21. "Fešta Kamelija" posvećena ovom cvijetu, koja će trajati do 29. aprila.

Manifestacija je počela nastupom kotorske Gradske muzike, a potom scenskim prikazom kojim je predstavljen dolazak pomorca iz dalekog Japana koji je donio prvi cvijet kamelije u Boku.

Scenski prikaz dolaska kapetana kojeg čeka supruga sa djecom se tradicionalno organizuje u Stolivu, ali ovog puta kapetan je prije dolaska doma, odlučio da svrati prvo u šoping centar.

"Tri godine nisam bio doma, izgradilo se bome dobro, a kako su mi javili za ovaj šoping centar bio sam toliko kuriozan da sam morao bar na momenat svratit...i dobro je vidim..puno svijeta ima..", kazao je mladi Kotoranin Mitar Jovanović koji je bio u ulozi kapetana.

Na opasku voditeljke Dolore Fabian, a kada će kod žene poći, kapetan je imao originalan i duhovit odgovor:

"Ona ti je po vas dan na FB, a mi ti se preko skajpa čujemo, gledamo slike, ćakulamo.. a čekaće me na stolivsko mulo u 11 sati".

Na pitanje šta misli o fešti, kapetan je rekao LIKE, aludirajući na čuveno lajkovanje na Faceboku i pobrao aplauze gostiju.

Mnogobrojni posjetioci su imali prilike i da pogledaju reviju frizura i šminke u stilu 60-ih, 80-ih i 90-ih godina, kao i savremena svjetske trendove.

Nakon toga prikazana je revija vjenčanica salona Pepeljuga iz Kotora.

Svi prisutni imali su priliku i da učestvuju u nagradnoj igri, a podjeljene su i veoma vrijedne i interesantne nagrade.

Na kraju manifestacije prisutni su uživali u svirci Innuendo acoustic duo benda.

Menadžer šoping centra Kamelija Kristina Milić podsjetila je da u saradnji sa NVO Kamelija već drugu godinu organizuju ovaj umjetničko modni performans kojim počinje fešta kamelija.

"Kao kompanija imali smo velku želju da budemo dio ove priče i podrška manifestaciji koja nosi naziv kao i naš šoping centa a koja je ujedno simbol našeg grada. Zahvalila bih se suorganizatorima koji su svojom energijom, mašto,i perfomansom napravili divan spoj tradicije i modernog doba, kakav Kotor zaista i jeste, kroz simbol cvijeta kamelije", istakla je Milić.

Organizatori Fešte kamelije su Udruženje kamelija i mjesna zajednica Stoliv.

Galerija

Bonus video: