Gimnazijalci poklonili knjige i odjeću djeci iz centra "Ljubović"

U Centru za djecu i mlade "Ljubović" bili su iskreno obradovani što je humanitarna akcije gimnazijalaca krenula baš od njihove ustanove
0 komentar(a)
akcija gimnazijalaca, Ljubović, Foto: Vesko Belojević
akcija gimnazijalaca, Ljubović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.03.2012. 16:54h

Zajednica učenika i Volonterski klub Gimnazije "Slobodan Škerović" posjetili su Centar za djecu i mlade "Ljubović" i uručili im školski pribor, knjige, odjeću koje su prikupili tokom humanitarne akcije koju su sami organizovali.

"Ovu akciju planiramo još od prošle godine i drago mi je što smo počeli baš od ove ustanove jer sam nekada i ja ovdje radio, odnosno ovdje sam zasnovao radni odnos. Sva djeca zaslužuju jednaku šansu. Ne možemo djecu dijeliti po nikakvim osnovama jer mi smo tu da im pomognemo. Naša djeca su sama napravila akciju, sama prikupila novac, knjige, odjeću, kupila školski pribor i zbog toga sam izuzetno ponosan na njih. Počeli smo od ove ustanove, a planiramo da obiđemo sve zavode u Crnoj Gori i da ih u narednom periodu, na ovaj ili sličan način, doniramo u granicama naših mogućnosti", kazao je Radiša Šćekić, direktor Gimnazije "Slobodan Škerović".

U Centru za djecu i mlade "Ljubović" bili su iskreno obradovani što je humanitarna akcije gimnazijalaca krenula baš od njihove ustanove, jer se to ranijih godina nije dešavalo.

"Zahvalio bih se gimnazijalcima u ime naših štićenika jer su prepoznali potrebu da doniraju entar jer je poznato da našu ustanovu ne posjećuju često donatori. Ovaj gest je zbog toga vrijedan pažnje, a on je još značajniji zbog činjenice da je akcija krenula od nas", kazao je Dragan Pajović, direktor Centra za djecu i mlade "Ljubović".

Bonus video: