Demokrate Nikšić: Opština da izađe u susret svim građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda

"Dakle, lokalna vlast ne smije i nema pravo da izbjegne da u vanrednim okolnostima pruži materijalnu i novčanu pomoć građanima"
2620 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Nikšićki odbor Demokrata apelovao je lokalnu vlast u tom gradu da izađe u susret svim građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda.

"Usljed vremenskih nepogoda koje su ovih dana pogodile Nikšić i nanijele materijalnu štetu velikom broju građana, pozivamo lokalnu samoupravu, da se po ugledu na demokratski formirane vlasti formirane u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, odnese prema ovom problemu. Naime, lokalne vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom su nakon vremenskih nepogoda koje su prošle godine pogodile ove gradove i nanijele štetu građanima, istu nadoknadile u veoma kratkom vremenskom roku. Stoga, apelujemo na Opštinu Nikšić da, s obzirom na tekuću budžetsku rezervu koja je planirana da se ove godine poveća za 400 000 eura, odnosno na 1 120 000 eura, izađe u susret svim građanima koji su pretrpjeli štetu usljed vremenskih nepogoda", saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokrata.

U saopštenju je rečeno da je, s obzirom na činjenicu da su se sredstva iz budžetskih rezervi dominantno trošila u periodu izbornih procesa u Crnoj Gori, "pitanje šta su prioriteti vlasti, ali je jasno da novca ima."

"Dakle, izgovora nema jer para ima, samo što građani nisu prioritet neodgovorne vlasti! Javna uprava treba da bude servis građana i na usluzi građanima, pa shodno tome umjesto da prenosi sredstva iz godine u godinu i koristi ih u svrhu lične promocije, ta sredstva treba da se ulože u rješavanje socijalnih i ekonomskih problema građana, te da im pritekne u pomoć kada se nađu u problemima izazvanim vremenskim nepogodama. Dakle, lokalna vlast ne smije i nema pravo da izbjegne da u vanrednim okolnostima pruži materijalnu i novčanu pomoć građanima. Svima je jasno da se ovih dana većina Nikšićana muči kako da pokrije kuće i podigne srušene pomoćne objekte, dok Đukanović planira starost u vili na Gorici od 10 000 000 eura, zaboravljajući vilu na Pokloncima, kuću u Rastocima i mnoge druge izuzetno vrijedne nekretnine koje su, vjerovatno, platili sin, brat, sestra ili odbjegli tajkun. Parama pokradenim od građana, naravno. Stoga, još jednom pozivamo one koji se dive Đukanovićevim građevinama, dok se oni baškare u udobnim kućama i stanovima, maštajući da jednoga dana budu kao njihov šef, da na kratko zanemare snove i koverte i da pomognu onima kojima bi trebalo da služe, a ne da ih eksploatišu nakon što plate dažbine2, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: