CEDIS: Mještanin ponovo ne da ekipama da otklone kvar, u Oštrovcu i dalje bez struje

"Sjutra ćemo pokušati dobiti privremenu mjeru suda kako bismo završili posao", poručuju iz CEDIS-a
2175 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Već drugi dan zaredom jedan od mještana Oštrovca kod Nikšića ne dozvoljava ekipama CEDIS-a da pristupe oštećenoj trafostanici kako bi je sanirali, a mještani Oštrovca dobili električnu energiju, saopšteno je iz CEDIS-a.

"Ekipa se upravo vratila sa terena neobavljeog posla jer im nije dozvoljen pristup trafostanici. Sjutra ćemo pokušati dobiti privremenu mjeru suda kako bismo završili posao", kazali su iz CEDIS-a.

Podsjećaju da su mještani Oštrovca u Nikšiću od juče bez napajanja električnom energijom, jer, kako su kazali, mještanin R. M. ne dozvoljava ekipama CEDIS-a da uđu u trafostanicu.

"Trafostanica se nalazi na njegovom posjedu, a mještanin ne dozvoljava ekipama da otklone kvar. Zaposleni CEDIS -a su spriječeni u izvršavanju svojih radnih obaveza i stvaranju mogućnosti da naši korisnici dobiju napajanje električnom energijom", dodaju iz CEDIS-a.

Kako su kazali, shodno Zakonu o energetici, vlasnici, odnosno držaoci nepokretnosti, dužni su da omoguće energetskim subjektima nesmetan pristup do nepokretnosti i na nepokretnostima na kojima se nalaze ili grade energetski objekti, radi izvođenja radova na izgradnji, održavanju, kontroli ispravnosti objekata,uređaja, postrojenja ili opreme i izvođenja drugih neophodnih radova.

Bonus video: