Miloš Lalović još čeka na softver za govor

Miroslav Lalović se nada da će Savez slijepih uskoro potpisati sporazum sa Fondom za zdravstvo kako bi Miloševa sreća bila potpuna
145 pregleda 0 komentar(a)
milos lalovic, Foto: Luka Zekovic
milos lalovic, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 08.03.2012. 19:13h

Učenik Zavoda za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece na Zabjelu Miloš Lalović, kome je prije mjesec i po dana Aleksandar Vuksanović iz Švajcarske donirao kompjuter, ni nakon mjesec i po dana ne može da dobije softver za govornu podršku za slijepe.

Kako je kazala menadžerka Saveza slijepih Azra Mučić, očekuju svakog dana da će potpisati ugovor sa Fondom za zdravstvo, što je posljednja prepreka da Miloš dobije pomenuti softver bez kojeg ne može da koristi računar.

"Čim potpišemo sporazum, Miloš i još desetak osoba sa našeg spiska dobiće odgovarajuća pomagala za slijepe, a biće dopuna i proširenja liste za osobe koje treba da dobiju pomagala", rekla je Mučić.

Direktor Zavoda za rehabilitaciju i školovanje invalidne djece na Zabjelu Zoran Bošković kazao je da će profesor informatike iz Zavoda Lalovićima pomoći da spoje kompjuter i instaliraju softver za govornu podršku, jer su prepoznali humanu priču koju žele da isprate do kraja.

Miroslav Lalović se nada da će Savez slijepih uskoro potpisati sporazum sa Fondom za zdravstvo kako bi Miloševa sreća bila potpuna.

Priča o porodici Lalović sa Malog brda, Miroslavu koji sa ženom i troje djece živi kao podstanar u stanu čiji gazda Ljubomir Drašković pun razumijevanja za tešku situaciju u kojoj se nalaze, oprašta im dugove za kiriju, zainteresovala je mnoge čitaoce "Vijesti", pa i Aleksandra Vuksanovića iz Švajcarske, koji je porodici Lalović donirao kompjuter.

Miroslavovom sinu, Milošu, učeniku Zavoda za rehabilitaciju i školovanje invalidne djece na Zabjelu, ispunila se tako novogodišnja želja, dobio je kompjuter za kojim je toliko žudio.

Petočlanoj porodici Miroslava Lalovića, koja živi od pomoći Centra za socijalni rad i ljudi dobre volje, nevladina organizacija "Ruka pomoći za sve" prije mjesec dana je donirala drva za ogrijev.

Bonus video: