Nakon 4 godine, završavaju stazu od Budve do Bečića

Radovi na stazi uzajamno su povezani sa izgradnjom garaže za vile na Zavali, površine 2.750 kvadrata
55 pregleda 0 komentar(a)
zavala, Foto: Vuk Lajović
zavala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.03.2012. 14:05h

Kompanija ‘’Monterra Montenegro’’, glavni izvođač radova na Zavali, osposobiće do juna pješačku stazu, vezu Budve i Bečića, koja je od 2008. godine bila zatvorena zbog radova na vilama.

Problem pješačke staze , jedna je od onih na koji su svih prethodnih ljeta ukazivali prije svega mještani, a i turisti, koji su bili prinuđeni da preko drvene konstrukcije napravljene na skelama, prolaze preko gradilišta, kako bi došli do tunela.

Gradnjom vile dio staze je uništen, zbog čega je ova najfrekvetnija pješačka staza svih četiri protekle godine bila oštećena.

Useljenje kompleksa vila na Zavali planirano je za početak sezone 2013. godine, što je realan rok"

Oni napominju da sa Udruženjem kupaca vila na Zavali, AMIA, stazu rade o svom trošku i to je njihov poklon građanima Budve i turistima.

U toj kompaniji navode da su radovi na stazi uzajamno povezani sa izgradnjom garaže za vile na Zavali, površine 2.750 kvadrata.

Gotovo pola grubih radova na vilama

Da bi staza bila završena, prethodno se, kako pojašnjavaju, mora pristupiti izgradnji garaža. Rješenjem, na osnovu koga je 16. decembra.2008. godine izdata građevinska dozvola od Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine, u okviru UP1, planirana je izgradnja garaže.

Garaža će se nalaziti na sjevernom dijelu kompleksa, ispod Jadranske magistrale, odnosno ispod razdvajanja ka Cetinju.

"Radove na Zavali u oktobru je nastavilo Udruženje kupaca vila, AMIA, i od tada do današnjeg dana urađeno je 50 posto grubih građevinskih radova", kazali su u ‘’Monterri’’.

"Useljenje kompleksa vila na Zavali planirano je za početak sezone 2013. godine, što je realan rok."

Bonus video: