Nenad Vujošević i Gojko Pajević pobjednici prvog lignjolova

Takmičilo se devet ekipa sa ukupno 19 ribara, a ukupan ulov na ovom takmičenju bio je oko pet kilograma glavonožaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 10:44h

Sportski ribolovci Nenad Vujošević i Gojko Pajević, članovi ekipe "Tre sorele", pobjednici su prvog zvaničnog takmičenja u lignjolovu održanog u nedjelju u organizaciji Kluba za sportski ribolov "Zubatac" iz Kotora.

Vujošević i Pajević kažu da su zadovoljni ulovom od 2 kilograma i pobjedničkim rezultatom, iako im vrijeme zbog mjesečine nije bilo naklonjeno.

Drugo mjesto osvojila je ekipa "Kameno more" sa ulovom od 1.275 grama, a treće mjesto zauzela je ekipa "KP" sa ulovom težine 1.245 grama.

Takmičilo se devet ekipa sa ukupno 19 ribara, a ukupan ulov na ovom takmičenju bio je oko pet kilograma glavonožaca.

Predsjednik Kluba za sportski ribolov "Zubatac" Ivan Krivokapić, koji je sa svojom ekipom "Cucke palamide", učestvovao u takmičenju, nije imao sreće ovog puta.

"Moja ekipa je imala peh, poveo sam neke ljude koji mi nisu bili baš dobri za ekipu. U svakom slučaju samo takmičenje je lijepo druženje, a za par dana ćemo organizovati i večeru na kojoj će se dodijeliti diplome i pehari pobjednicima", kazao je Krivokapić i najavio za april novo takmičenje u ribolovu na rombune.

On je za april najavio i akciju čišćenja zaliva.

"Prvog aprila, u saradnji sa Američkom ambasadom u Podgorici, klubom navijača "Beštije", Crvenim krstom Kotor, Eko društvom "Delfin", kao doprinos globalnim akcijama na zaštiti planete Zemlje, organizujemo čišćenje zaliva i obale", kazao je Krivokapić.

On je pozvao sve zainteresovane da se uključe u akciju i naglasio da je najveći problem otpad na dnu zaliva.

Krivokapić je podsjetio da je u toku izdavanje ribolovnih dozvola za 2012. godinu, a kao suvenir svi članovi dobijaju majcu sa logom Kluba za sportski ribolov "Zubatac".

Galerija

Bonus video: