RTV "Elmag" bivšim zaposlenim duguje preko 25.000 eura?

Vladimir Pavićević, Marko Danilović, Radovan Žarić, Mirko Pejović, Vladan Otašević, Miroslav Karadžić, Ivan Bakić, Rade Ćeranić i Ivana Ganjola tužili su tu Elmag u decembru 2010
143 pregleda 0 komentar(a)
osnovni sud, Foto: Arhiva Vijesti
osnovni sud, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.03.2012. 08:25h

Sudija Veljko Radovanović naložio je zastupniku "Elmaga" Želimiru Mićoviću da dostavi sudu dokaz o podjeli RTV "Elmag" na Radio i Televiziju Elmag, čime je, kako Mićović tvrdi, sve eventualne troškove sudskih sporova preuzela Televizija.

Bivši radnici te medijske kuće Vladimir Pavićević, Marko Danilović, Radovan Žarić, Mirko Pejović, Vladan Otašević, Miroslav Karadžić, Ivan Bakić, Rade Ćeranić i Ivana Ganjola tužili su tu medijsku kuću u decembru 2010.

Oni traže isplatu zaostalih dugovanja, dok njih šestoro traži i da sud utvrdi da su bili u radnom odnosu u RTV "Elmag".

Mićović je u decembru prošle godine obavijestio sud da se, u toku trajanja spora, RTV Elmag podijelio na TV Elmag i Radio Elmag, pa su zastupnici tužilaca Dejan Klikovac i Marko Ivanović tražili da i Televizija i Radio budu obuhvaćeni tužbom i obavežu se i jedni i drugi da isplate dugovanja bivšim radnicima.

Mićović je na ročištu naveo da postoji odluka o restrukturiranju u kojoj piše da sve obaveze preuzima TV Elmag, dok su zastupnici devet bivših radnika tvrdili da se u dosadašnjem postupku on uopšte nije pozivao na takvu odluku, već je samo tvrdio da je došlo do podjele.

"Mićović je imao dovoljno vremena da dostavi sudu takvu odluku, on nije dostavio nikakav dokaz o restrukturiranju tog preduzeća", rekao je Ivanović.

Po nalazu i dopuni nalaza vještaka finansijske struke Srđana Pupovca nekadašnji RTV Elmag duguje preko 25.000 eura za devet bivših radnika koji su tužili tu medijsku kuću zbog neisplaćenih zarada, toplog obroka i regresa.

Mićović tvrdi da je samo troje njih bilo u radnom odnosu, dok su ostali tužioci, prema njegovim riječima, radili honorarno, te smatra da im ne pripadaju pravo na topli obrok i regres.

Bonus video: