Tološka šuma opustošena: Popadali borovi na sve strane

Vlasnik lokala "Trim bar", Joko Čelebić, privatno je angažovao sedam radnika, da očiste oko objekta u blizini bara i malo šire, jer popadalo drveće ugrožava pješake
352 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 18:29h

Sniježno nevrijeme, kao i nedavni olujni sjeverni vjetar za sobom je ostavilo veliku pustoš u park šumi u Tološima u kojoj je popriličan broj borova popadao, pa šuma više izgleda kao da je prošao uragan.

Radnici "Zelenila" i "Čistoće" nijesu još uvijek očistili poznato gradsko mjesto za rekreaciju, trim stazu za trčanje i šetanje, a ekipa "Vijesti" danas je u Tološkoj šumi zatekla građane koji su u prikolicama skupljali grane i rezali drveće za svoje potrebe.

Vlasnik lokala "Trim bar", Joko Čelebić, privatno je angažovao sedam radnika, da očiste oko objekta u blizini bara i malo šire, jer popadalo drveće ugrožava pješake.

"Oko 20-ak borova u krugu od 300 metara oko lokala je oštećeno i očekujemo da će doći radnici iz komunalnog i "Zelenila" da očiste ostatak popadalih stabala s kojim planiramo da organizujemo jednu akciju pošumljavanja nevremenom prorijeđene park šume. Radnici koje sam angažovao su profesionalci koji su radili ranije u šumskim službama i na sličnim poslovima", kazao je Čelebić.

Kako kaže, planira da zasadi drveće oko njegovog lokala koje će brzo izrasti zbog hladovine i koje će se uklopiti u ambijent.

"Treba zasaditi lipu ili primorski hrast koji sam oko lokala sadio prošle godine. Posadio sam četiri, pet sadnica a primorski hrast košta oko 200 eura za visinu od metar ili dva. Ova šuma je stara oko 50 godina i problem je što su zasađeni danski borovi koji nisu predviđeni za vjetrovita područja, jer imaju plitak korjen. Borovo drvo koje je popadalo uopšte ne valja za ogrjev, jer je sirovo i puno smole, pa može napraviti samo štetu šporetima i kaminima", istakao je Čelebić.

Galerija

Bonus video: