Parking mjesta u Podgorici uglavnom zatrpana snijegom

Problem je naročito izražen u centru grada, pa su vozači često prinuđeni da kruže po nekoliko puta oko parkinga i izgube dragocjeno vrijeme i na kraju da ne nađu parking
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 16:58h

Parking se ne naplaćuje, ali samo najspretniji i najsretniji vozači uspiju da u širem centru grada nađu mjesta za svoja kola.

Nakon prestanka zabrane saobraćaja, vozačima u Podgorici je veliki problem da nađu slobodno mjesto na parkingu zbog toga što su zatrpana snijegom ili su zauzeta vozilima koja ne mogu da izađu od snijega.

Problem je naročito izražen u centru grada, pa su vozači često prinuđeni da kruže po nekoliko puta oko parkinga i izgube dragocjeno vrijeme i na kraju da ne nađu parking.

Mnogi građani su se žalili da se teško snalaze po gradu i da nema slobodnih mjesta.

Za nekoga je taksi bolje rješenje da se dođe do grada, a ima i onih koji smatraju da bi bilo bolje da se još ne izlazi svojim vozilima dok se još malo ne normalizuje situacija u Podgorici i ne očisti grad od snijega.

Brano Ivanović je u centru napravio tri kruga oko parkinga kod starih solitera u potrazi za slobodnim mjestom i na kraju ga nije našao.

"Najčešće koristim parking kod starih solitera u centru zbog posla i obaveza, ali veliki problem su vozila koja su parkirana i nisu pomjerana otkako je snijeg pao. Mnoga vozila su ostala pod snijegom i dobar dio slobodnih mjesta je još pod snijegom", kazao je Ivanović.

Miodrag Velimirović kaže da je teško naći parking mjesto, najviše zbog snijega, ali i gužvi u saobraćaju.

"Ni na mjestima gdje je dozvoljeno parkiranje vozači ne mogu da nađu slobodno mjesto", rekao je Velimirović.

Iz „Parking servisa” kazali su da još ne znaju kada će početi sa naplatom parkinga u zonama, ali da to ne zavisi od njih nego od situacije u gradu uzrokovane vremenskim neprilikama.

Oni su očistili nekoliko parkinga u gradu, gdje im nijesu smetala vozila, ali u samom centru i tamo gdje su automobili parkirani blizu jedni drugima, nemaju adekvatnu opremu za uklanjanje snijega, tako da je jedini način čišćenje lopatom ili otapanje narednih dana kada meteorolozi predviđaju mnogo toplije vrijeme.

Parking se naplaćuje samo u tri zatvorene garaže.

Galerija

Bonus video: