UAE i i Crveni polumjesec poslali 60 tona hrane, šatora, rukavica...

"Mislim da će tu biti i motorne sanke za nepristupačne terene”, kazala je Al Ulama
107 pregleda 0 komentar(a)
UAE pomoć, Foto: Savo Prelević
UAE pomoć, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2012. 16:08h

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i organizacija Crvenog polumjeseca te zemlje uputili su 60 tona humanitarne pomoći Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Vlade UAE je poslala hranu, šatore, vunene pokrivače, vreće za spavanje, čizme, rukavice...

Ambasador Crne Gore u UAE Aleksandar Saša Eraković kazao je, nakon što je avion sa humanitarnom pomoći sletio na podgorički aerodrom iz Abu Dabija, da je pomoć iz daleke zemlje samo još jedan znak da Crna Gora ima pouzdanog prijatelja na drugom kraju svijeta.

“Ovo je za nas simbol solidarnosti između našeg naroda i vlade i Crne Gore. Mi znamo da su teška vremena vremena kada se pokazuje prijeteljstvo između dvije zemlje. Zadovoljni smo što možemo pomoći Crnoj Gori kako bi poboljšali situaciju svih građana”, poručila je ambasdorka UAE u Crnoj Gori Hafsa Al Ulama.

Ona je kazala da je pomoć koja je stigla obuhvata ono što je građanima u zemlji potrebno, kao i će ona biti ubrzo raspodijeljena na ona mjesta gdje je to potrebno i u skladu sa programom raspodjele Crne Gore.

“Pomoć obuhvata ono što je građanima sada potrebno prekrivači, zimske čizme, nešto od hrane i ljekova. Mislim da će tu biti i motorne sanke za nepristupačne terene”, kazala je Al Ulama.

U Crnu Goru je doputovao i šestočlani tim Crvenog polumjeseca UAE, koji će asistirati u distribuciji humanitarne pomoći.

Bonus video: