Kotorski lokali od utorka opet rade

"Postigli smo zadovoljavajuće rezultate i dogovor da ćemo u što kraćem periodu po svim tačkama naći obostrano rješenje u zajedničkom interesu"
86 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Trg od oružja, Foto: Anto Baković
Kotor, Trg od oružja, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 20.02.2012. 16:38h

Kotorski ugostitelji iz Starog grada nakon pet dana štrajka u utorak će skinuti katance sa lokala i nastaviti sa radom.

Odluka o prekidu štrajka donijeta je nakon sastanka ugostitelja sa gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović i njenim saradnicima koji je trajao preko tri sata.

Naime 30 kotorskih ugostitelja od prošlog četvrtka zatvorili su svoje lokale i počeli štrajk upozorenja pod parolom "Kotore ne može gore", sve dok im Opština ne omogući, kako su kazali, normalne uslove za rad.

Između ostalog tražili su da im se omogući emitovanje muzike radnim danima do ponoći, a vikendom do jedan sat, da Opština pristupi više puta najavljivanim izmjenama urbanističkog plana Starog grada, kao i da se promijeni odnos Komunalne policije prema njima.

Predsjednik Unije privatnih poslodavaca Rajko Milunović kazao je da su postigli dogovor sa gradonačelnicom i predstavnicima nadležnih opštinskih struktura.

"Postignut je izvjestan napredak koji nas je zadovoljio. Mislim da su nas shvatili dobronamjerno, kao i sve naše zahtjeve koje smo im predočili, jer smo ukazali da ovakav oblik i način izražavanja nezadovoljstva je poznat svuda u svijetu. Ukazati nekome na nepravilnosti nije nikakav grijeh niti sramota. Što se tiče naših zahtjeva, postigli smo zadovoljavajuće rezultate i dogovor da ćemo u što kraćem periodu po svim tačkama naših zahtjeva naći obostrano rješenje u zajedničkom interesu", kazao je Milunović.

S obzirom da su česte primjedbe građana na glasnu miziku i buku iz pojedinih kafića u Starom gradu, Milunović je kazao da je istina da su ugostitelji nekada prelazili dozvoljene granice, ali da su dogovorili i odlučili da ubuduće budu korektni po tom pitanju, te da su i oko toga našli zajednički jezik.

Bonus video: