Iznenada preminuo književnik i novinar Šćepan Vuković

Bio je glavni i odgovori urednik Omladinskog pokreta i glavni i odgovorni urednik Pobjede, a potom i dugogodišnji kolumnista u tom listu
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 11:05h

Poznati književnik, novinar i publicista Šćepan Vuković iznenada je preminuo u Podgorici.Vuković je rođen 1954. godine u Peći.Bio je glavni i odgovori urednik Omladinskog pokreta i glavni i odgovorni urednik Pobjede, a potom i dugogodišnji kolumnista u tom listu.

PCNEN podsjeća da je Vuković bio i urednik specijalnog propagandističkog izdanja toga lista Rat za mir, izdatog tokom napada na Dubrovnik.Kao majstor reportaže dobio je nagradu „Boško Pušonjić“, a kao britki politički satiričar povelju „Vuko Bezarević“.Objavio je romane, priče i satire „Smrt mladog pisca“, Svirala J. E. Desnoprstog“, „Varoš i zvijezde“, „Veseli Lelekači“, „Dedinje i gloginje“, „U Kotoru na umoru“ i „Gorda Crna Gora“.Autor je scenarija za lutkarski političko-satirični serijal VIP koji je Televizija Vijesti emitovala.Vuković će biti sahranjen sjutra na podgoričkom groblju Čepurci.

Bonus video: