U mraku 1.300 domaćinstava

Na teritoriji Podgorice bez napajanja je oko 70 domaćinstava, koja se napajaju sa trafostanica Bioči i Barutana
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 19:36h

U Crnoj Gori je trenutno bez struje oko 1,3 hiljade domaćinstava, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Iz te kompanije poručuju da je situacija u snabdijevanju potrošača električnom energijom poboljšana, i da se broj saniranih kvarova konstantno povećava.

„Svi gradovi trenutno imaju uredno napajanje električnom energijom, osim jednog dijela seoskih područja na teritoriji opština Nikšić, Kolašin, Žabljak, Cetinje, Podgorica, Bar i Danilovgrad“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da rad ekipa EPCG i dalje znatno usporava neprohodnost lokalnih i seoskih puteva, zbog čega je intervencija na pojedinim djelovima mreže nemoguća ili otežana, i podrazumijeva probijanje kroz visok snijeg.

Na teritoriji Podgorice bez napajanja je oko 70 domaćinstava, koja se napajaju sa trafostanica Bioči i Barutana. Bez struje su željeznička stanica i selo Lutovo, željeznička stanica Bioči, Podkrš, Klopot, Pelev Brijeg, Orah, Seoštica, Boljesestre, kao i Draževina, Krusi, Kornet i Zagora.

U Tuzima stabilno

Na području Zete bez struje su četiri domaćinstva, dok je u Tuzima napajanje stabilno.

U danilovgradskoj opštini struje nema oko 350 potrošača, koji se napajaju sa trafostanica Danilovgrad i Podanje. Bez napajanja su Slatina, Dolovi, Poljica, Bunari, Studeno, Jablan, Ivanj Uba, Šobajići, Bare Šumanovića, Kupinovo, Borovina i Mandići, kao i Kopilje, Gostilje, Dobri Do, Rujišta, Vukotica, Seoce i Radovče.

Bez struje je i dio naselja Novo Selo - Oraovica, Crvena Paprat, Podkuk, Rupice, Vučji studenac, Dolovi Komanski, Laško Rele i Mokanje.

Iz EPCG napominju da oštećenja na tom području nijesu otklonjena do sada isključivo zbog neprohodnih seoskih puteva, zbog čega ekipe pješke obilaze teren po visokom snijegu što usporava sanacije i produžava beznaponske pauze.

Na teritoriji opštine Berane bez napajanja je dio potrošača u industrijskoj zoni grada kao i 115 potrošača na području petnjičkog kraja, u selima Savin Bor, Dašča Rijeka i Kruščica. Ekipe su, kako se navodi, na terenu i pokušavaju da otklone kvar.

Bar: 60 domaćinstava

U opštini Nikšić trenutno je bez napajanja oko 43 potrošača u selima Vrbica, Ubla, Crkvice Donje, Crkvice Gornje i Toljevina.

Na području opštine Plužine danas je obezbijeđeno djelimično napajanje za 120 potrošača u selima Unač, Podmilogora, Nedajno, Mala Crna Gora, Trsa, Lice, Pišče, Boričje, Boričko Brdo, Seljkovac, Borkovići, Dubljevići, Vrošnjica i Bezuje. Na području Crkvičkog Polja bez struje je oko 30 potrošača.

Zbog kvara na dalekovodima Manastir Morača–Crkvine i Manastir Morača–Rovca, i dalje je na tom području bez napajanja strujom oko 290 potrošača.

Kako navode iz EPCG, putevi su i dalje zavijani i neprohodni, a oštećenju na dalekovodu Manastir Morača–Rovca moguće je prići samo helikopterom.

Na teritoriji opštine Cetinje bez napajanja je oko 200 domaćinstava u selima Rvaši, Drušići, Prevlaka, Bobija, Karuč, Žabljak, Crnojevića, Bokovo, Kosijeri, Štitari, Tomići, Mikulići, Đinovići i Lastva. Prilazni i lokalni putevi su teško prohodni.

U barskoj opštini bez struje je oko 60 domaćinstava koja se napajaju sa izvoda iz trafostanice Virpazar.

Galerija

Bonus video: