Mladići koji su pretukli urednika "Dana": Nismo započeli tuču

Drljević je brutalno pretučen prošle subote i poslije incidenta on i Papić, koji je bio lakše povrijeđen, zatražili su ljekarsku pomoć
364 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Drljević, Foto: Zoran Đurić
Veselin Drljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.02.2012. 20:20h

Podgoričani Luka Dragović (21) i Marko Rašović (20) protiv kojih su podnijete krivične prijave za napad na urednika sportske redakcije “Dana” Veselina Drljevića i novinara tog lista Radovana Papića u policiji nijesu porekli da su auta i ljude gađali grudvama, i da su fizički nasrnuli na predstavnike medija.

Drljević je brutalno pretučen prošle subote i poslije incidenta on i Papić, koji je bio lakše povrijeđen, zatražili su ljekarsku pomoć.

Osumnjičeni mladići protiv kojih su predstavnici Filijale za javni red i mir podnijeli krivične prijave za nasilničko ponašanje kazali su policiji i tužiocu da nijesu znali da se u zelenom “džipu” nalaze urednik i novanar “Dan-a”.

Drljević je brutalno pretučen prošle subote i poslije incidenta on i Papić, koji je bio lakše povrijeđen, zatražili su ljekarsku pomoć.

Mladići nijesu demantovali u policiji da je Papić nekoliko puta bio pogođen grudvama u tijelo. Oni su rekli da je nakon toga Drljević izašao iz auta i počeo da ih fotografiše.

Drljević: Nisam udario nikoga

Dragović je rekao policiji i tužiocu da je prišao Drljaviću i kazao mu da ukloni aparat. Sljedećeg trenutka Drljević ga je, navodno udario glavom u jagodičnu kost. Dragović je rekao da je istog momenta oborio Drljevića na zemlju.

Policajcima je priznao da je nakon toga udarao Drljevića i da je legao na njega dok su ga ostali mladići udarali nogama. U jednom trenutku Dragović je, navodno, rekao “dobro je” ne udarajte ga više.

"Nemam toliko snage ni da pomislim da uđem u fizički duel sa toliko momaka”, rekao je Drljević.

“Apsolutno je neistina da sam ja prvi udario bilo koga od tih momaka. Moje je pravo da branim sebe i svoju imovinu, i moja je nada da od države očekujem pravdu, kao i pravednu istragu , ali i pravedne kazne za svakog ko je povrijedio nečiju slobodu i samostalnost. Malo je deguntantno da čovjek ma koliko on bio snažan sam udari na grupu momaka. Nemam toliko snage ni da pomislim da uđem u fizički duel sa toliko momaka”, rekao je Drljević. On je istakao da ostaje pri onom što je rekao ranije.

“Ako sam bilo šta ja skrivio neka me ne štede pravosudni organi. Energično zamjeram zamjeniku državnog tužioca Enesu Bakoviću što je donio ishiotrenu odluku da te momke pusti da opet ugrožavaju nečiju sigurnost i imovinu, dok traju sniježne padavine”, zaključio je Drljević.

On će biti u srijedu na saslušanju kod tužioca Bakovića.

Bonus video: