Stigla struja na Velje brdo i u naselje KPD

Nikola Šundić koji živi u prigradskom naselju Velje brdo, na oko 7 km od Podgorice, kazao je ranije da u tom dijelu grada od petka poslijepodne nemaju struju
158 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, snijeg, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, snijeg, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.02.2012. 12:43h

Potrošači sa Veljeg brda i iz naselja KPD-a prije 30 minuta dobili električnu energiju, saopštili su iz EPCG.

Oni su takođe saopštili da je to podrucje nadležnost poslovnice Danilovgrad, i "ni u jednom trenutku nadležnost se nije prebacivala na ED Podgorica, već su ekipe radile na otklanjanju kvara", saopšteno je iz direkcije za odnose sa javnošću EPCG.

Nikola Šundić koji živi u prigradskom naselju Velje brdo, na oko 7 km od Podgorice, kazao je ranije da u tom dijelu grada od petka poslijepodne nemaju struju.

Na broj podgoričke Elektrodistribucije (020 633 979) se, kaže, niko ne javlja ili je broj isključen.

"Preusmjeravaju nas na danilovgradsku opštinu (068 081 093), a Velje Brdo pripada opštini Podgorica i napaja se sa trafostanice koja je u nadležnosti podgoričke opštine", naveo je on u dopisu "Vijestima".

U istoj situaciji su, prema njegovim riječima, i mještani naselja KPD-a (preko puta ZIKS-a) gdje takođe nema struje.

"S nama igraju 'ping-pong' jer nas iz Elektrodistribucije Danilovgrad preusmjeravaju na podgoričku distribuciju pri tom odbijaju da stupe u kontakt s kolegama kako bi se "dogovorili' oko nadležnosti. Pošto su iz distribucija 'gluvi' na naše prijavljivanje kvara pokušali smo da obavijestimo Opštinski operativni centar Podgorica. Nadležni koje smo pokušavali da dobijemo na brojeve 020665051, 020481801 i 0679112042 se ne javljaju, tako da nijesmo sigurni da ti brojevi zaista i služe navedonoj svrsi. To, uostalom, mozete lako provjeriti", naveo je Šundić.

Osim problema sa strujom, dodatno komplikuje situaciju to što je stari put od Podgorice do Danilovgrada neprohodan, a u naselju KPD-a je jako loša situacija i kada je riječ o odvozu smeća pa su mještani improvizovali deponiju.

U tom naselju ni fiksni telefoni ne rade od subote, a baterije mobilnih telefona su pri kraju.

Bonus video: