NEMA OPASNOSTI

"Delta" otvorena, krov nije ugrožen od snijega

Operativni štab je u nedelju odlučio da zatvori tržni centar Delta siti dok se ne očisti njegova krovna konstrukcija
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 00:44h

Krov tržnog centra Delta siti u Podgorici nije ugoržen snijegom i on može biti ponovo otvoren, saopšteno je iz Operativnog štaba za upravljanje vanrednim situacijama.Operativni štab je u nedelju odlučio da zatvori tržni centar Delta siti dok se ne očisti njegova krovna konstrukcija."Jutrošnjim pregledom krovnih površina objekta Delta siti utvrđeno je da maksimalna debljina snijega ne prelazi 30 centimetara ni na jednom dijelu krova", rekao je odgovorni projektant, Mladen Ulićević. Prema njegovim riječima, potvrđena je i prohodnost slivničkih mjesta i olučkih vertikala i horizontala za prolaz vode koja nastaje topljenjem snijega."Na osnovu navedenog, konstatujem da sa aspekta sigurnosti krovne konstrukcije nema smetnji za korišćenje objekta", naveo je Ulićević.

Danilo Ivanović iz Podgorice poslao je redakciji "Vijesti" fotografije na kojima se kroz staklenu konstrukciju krova "Delte" vidi snijeg.

Operativni štab za vanredne situacije na osnovu uvida u stanje krovne konstrukcije tog tržnog centra je donio odluku da se "Delta" zatvori dok se ne očisti krovna konstrukcija.

Poslodavac je dužan da očisti krovnu konstrukciju, kako bi se odobrilo ponovno otvaranje Tržnog centra.

Pored "Delte", u Glavnom gradu su praćene i akcije čišćenja krovova Tržnog centra "Gintaš" i sjeverne tribine Gradskog stadiona, kao i Sportskog centra "Morača", na kojima nema indicija o mogućem urušavanja krovova i koji su bezbjedni za upotrebu.

Operativni štab je, kako je saopšteno, u komunikaciji i sa predstavnicima opština Nikšić i Bijelo Polje u vezi kontrole objekata sportskih hala u tim gradovima.

Operativni štab preporučuje vlasnicima malih privatnih objekata da, zbog povećane vlažnosti snijega, uklone taj snijeg sa svojih objekata. Takođe se upozoravaju građani da se ne zadržavaju ispod nastrešnica u blizini stambenih objekata sa kosim krovovima, zbog mogućeg pada snijega i značajnih dinamičkih udara.

Galerija