Očekuju da će tokom noći probiti dionicu Mojkovac Kolašin

Iz Operativnog štaba za vanredne situacije saopšteno je da su putevi Podgorica - Nikšić, Nikšić - Vilusi otvoreni su za putnička motorna vozila i minibuse
99 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, snijeg, ne poštuje se zabrana, Foto: Blažo Milić
Podgorica, snijeg, ne poštuje se zabrana, Foto: Blažo Milić
Ažurirano: 13.02.2012. 18:19h

Načelnik generalštaba Vojske Crne Gore i rukovodilac operativnog tima za upravljanje vanrednim situacijama Dragan Samardžić očekuje da će tokom noći biti potpuno probijeni putevi Nikšić -Plužine kao i Šavnik Žabljak.

Ekipe koje su na terenu, prema njegovim riječima pokušaće da tokom noći rasčiste put kroz Platije a pokušava se probiti i dionica Mojkovac- Kolašin.

On se nada da će u utorak moći da se dopremi hrana i ljekovi u najugroženijim opštinama na sjeveru Crne Gore. Ipak kaže da će za pojedina sela vjerovatno proći duži period kako bi se putevi rasčistili.

Vozovi idu od Bara do Podgorice

Operativni štab za vanredne situacije odlučio je da od sedam sati i 30 minuta otvori više puteva prema sjeveru i Cetinju i Budvi.Iz Operativnog štaba za vanredne situacije saopšteno je da su putevi Podgorica - Nikšić, Nikšić - Vilusi otvoreni su za putnička motorna vozila i minibuse.Put Nikšić – Šavnik otvoren je za putnička vozila i minibuse uz naizmjenično propuštanje vozila.Za putnička vozila i minibuse otvoreni su i putevi Podgorica -Virpazar - tunel Sozina - Sutomore, Podgorica - Cetinje - Budva, uz obaveznu pratnju čistača u koloni.Otvoreni su i putevi granični prelaz Dobrakovo - Bijelo Polje – Ribarevina, Ribarevina- Berane -Rožaje - granični prelaz Dračenovac, Berane - Andrijevica - Plav - Gusinje, Žabljak - Đurđevića Tara - Pljevlja, Pljevlja - Kovren - Slijepač most - Bijelo Polje.Za sve kategorije vozila dozvoljen je saobraćaj na putevima Debeli Brijeg - Herceg Hovi - Tivat – Kotor - Budva - Bar - Ulcinj - GP Sukobin.Iz Željezničke stranice u Podgorici kazali su agenciji MINA da je saobraćaj zbog voza koja je zaglavljen u Trebešici u prekidu prema Kolašinu. Željeznički saobračaj prema Baru je normalizovan.Aerodromi u Podgorici i Tivtu otvoreni su za saobraćaj.

Bez povrijeđenih u tri nezgode

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je policija izdala 17 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijela dvije prekršajne prijave.Policija je i oduzela par registarskih tablica

Bonus video: