Srušio se krov klanice Goranović

U klanici, na koju se obrušilo oko 2000 metara kvadratnih krova, nije bilo ni stoke jer prema riječima Goranovića, u ovakvim situacijama, živa stoka odmah ide na klanje
126 pregleda 0 komentar(a)
Krov Goranović, Foto: Ivan Petrušić
Krov Goranović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.02.2012. 18:43h

Pod teretom snijega koji je u Nikšiću napadao preko metar, u nedjelju oko 11 sati urušio se i krov klanice Mesne Industrije Goranović na Kapinom Polju.

U trentuku havarije krovne konstrukcije trećeg dijela klanice, u objektu nije bilo nikog, pa nije bilo ni povrijeđenih.

No, tridesetak radnika te firme spremalo se da čisti taj dio krova neposredno prije njegovog rušenja, budući da se na njemu nalazio ogroman snijeg, nagomilan što od padavina, što od vjetra koji ga je taložio.

“Naši zaposleni su dva dana čistili krovove. Taman smo planirali da sev uposlene prebacimo na ovaj dio jer smo procijenili mda je kritičan. Nažalost, izgleda da je težina snijega bila ogromna i krov se srušio.

Šteta je velika, ali zadovoljan sam što nijedan naš radnik koji danonoćno radi na spašavanju materijalnih dobara kompanije nije povrijeđen” kazao je Đorđije Goranović, vlasnik fabrike, dodajući da veliku zahvalnost duguje svojim radnicima za sve što su učinili proteklih dana.

U klanici, na koju se obrušilo oko 2000 metara kvadratnih krova, nije bilo ni stoke jer prema riječima Goranovića, u ovakvim situacijama, živa stoka odmah ide na klanje.

Goranović je kazao i da su u proizvodnom pogonu danima čisitili snijeg strahujući upravo od scenarija koji se juče desio na Kapinom Polju.

„Imamćemo određeni zastoj zbog ovoga, ali naročito mi je žao jer smo mi kao kompanija u ovom momentu bili spremni da pomažemo drugim kompanijama i građanima i da ih redovno snadbijevamo osnovnim životnim namirnicama i da u vanrednom stanju stasvimo sve svoje resurse u funkciju, zaključio je razočarano Goranović.

U subotu oko 8 časova srušilo se i oko 1500 metara kvadratnih krova fabrike namještaja MI-Rai. Napravljena je velika materijalna šteta, ali na sreću nije bilo povrijeđenih.

Bonus video: