Na Žabljaku gotovo dva metra snijega, u Podgorici pola metra

U Crnoj Gori danas će biti oblačno sa snijegom, a na primorju sa kišom, saopšteno je iz Hidro-meteorološkog zavoda
775 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 11:55h

Snijeg koji je cijele noći padao prekrio je gotovo sve gradove u Crnoj Gori, a najveća visina sniježnog nameta izmjerena je na Žabljaku – 185 centimetara.

Iz Hidro-meteorološkog zavoda su saopštili da je u Plavu snijeg dostigao visinu 130 cantimetara, u Šavniku 125, Kolašinu 119 i Rožajama 101.Na Cetinju su izmjerena 94 centimetra snijega, u Bijelom Polju 84, Nikšiću 82, Pljevljima 70, Podgorici 52 i Ulcinju šest cantimetara.

Saobraćaj u Podgorici je otežan, na više mjesta preko Morače semafori ne rade.

Rekordna visina snijega u Podgorici izmjerena u sedam sati >>>

Apel studentima da pomognu

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je pozvao studente koji su to u mogućnosti da se stave na raspolaganje kriznim štabovima i kancelarijama Crvenog krsta.

Iz Studentskog parlamenta apeluju na kolege da starim, bolesnim i drugim manje sposobnim licima da se nose sa otežanim uslovima, pomognu u čišćenju kućnih prilaza i objekata čime će pokazati solidarnost i spremnost da u teškim uslovima pruže pomoć i budu na raspolaganju jedni drugima.

Autobusi samo do Nikšića i Danilovgrada

Autobusi iz Podgorice jutros saobraćaju samo ka Nikšiću i Danilovgradu, dok se željeznički transport odvija bez vanrednih smetnji.

Iz dispečerske službe autobuske stanice rekli da je jutros u pet sati i 45 minuta bio prvi polazak za Nikšić.

"Imali smo i dva polaska za Danilovgrad i to je sve. Svi ostali putevi su zatvoreni za saobraćaj", objasnili su.Iz Željezničke stanice su kazali da se rano jutros lavina obrušila na dio pruge Trebišnjica-Lutovo, koji je zbog toga neprohodan.

"Ekipe rade na uklanjanju tog nameta. To je jedini prekid, a napona imamo", naveli su predstavnici crnogorske željeznice.

Saobraćaj u prekidu ili otežan

Saobraćaj na velikom broju puteva u Crnoj Gori zatvoren je za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG). Zabrana važi za puteve Podgorica–Kolašin–Ribarevina–Bijelo Polje–Dobrakovo, Ribarevina–Berane–Rožaje–Dračenovac i Rožaje–Špiljani.

Putevi Bijelo Polje–Berane–Rožaje i Berane–Andrijevica–Plav otvoreni su za putnička motorna vozila i kombije, saopšteno je iz Operativnog štaba za vanredne situacije.Iz Štaba su naveli da su ti putni pravci slobodni za saobraćaj manjih motornih vozila od deset sati. Ne saobraća se ni na putnom pravcu Nikšić–Šavnik–Žabljak–Đurđevića Tara–Pljevlja–Ranče.Vozila se ne mogu kretati ni preko putnih pravaca Mojkovac-Đurđevica Tara, Podgorica–Cetinje–Budva, Nikšić–Plužine, Lipci–Grahovo–Vilusi–Nikšić i Virpazar-Paštrovačka Gora-Petrovac.

Saobraćaj je u prekidu i na putevima Plužine-Šćepan Polje i Rožaje-Kula.Zbog vremenskih nepogoda na putevima Podgorica-Nikšić, Podgorica-tunel Sozina-Bar-Ulcinj i Podgorica-Cetinje-Budva saobraćaj je dozvoljen samo putničkim automobilima, minibusevima i teretnim vozilima nosivosti do pet tona.Na putnom pravcu Bar-Petrovac, preko prevoja Kufin, i Podgorica-Božaj zabranjeno je kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Iz AMSCG apeluju na građane da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

Letovi sa podgoričkog aerodroma sinoć su obustavljeni zbog vremenskih neprilika.

Oblačno sa snijegom

U Crnoj Gori danas će biti oblačno sa snijegom, a na primorju sa kišom, saopšteno je iz Hidro-meteorološkog zavoda.Mjestimično se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom i umjerene ili obilne količine padavina.

Najviša dnevna temperatura od -5 do 10 stepeni

Galerija

Bonus video: