Medojević: Krapović odgovoran za pljačku građana od strane WTE

"Lično sam ponudio Krapoviću da besplatno pomognem Budvi u ovoj transakciji, ali je arogantni i neznaveni Krapović to ignorisao", saopštio je Medojević
136 pregleda 26 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.05.2018. 17:23h

Član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića da je "lično odgovoran za pljačku građana od strane njemačke firme WTE".

WTE nije još raskinula ugovor sa Opštinom Budva o izgradnji i održavanju postrojenja za tretman otpadnih voda, ali su ponovili da će to učiniti i aktivirati državne garancije.

"Odgovornost za ovakvu pljačku Budve i Crne Gore ima lično gradonačelnik Budve Krapović. Umjesto da Budva raskine ugovor i tuži WTE zbog korupcionaškog ugovora, Njemci raskidaju ugovor i naplaćuju se iz garancija države. Lično sam ponudio Krapoviću da besplatno pomognem Budvi u ovoj transakciji, ali je arogantni i neznaveni Krapović to ignorisao. Sad građani Crne Gore treba da, preko aktiviranja garancije, plate 29 miliona eura njemačkoj firmi WTE čiji je predstavnik priznao da je sa Svetom Marovicem sklopio korupcionaški ugovor", naveo je Medojević.

Dodaje da "umjesto da Budva traži raskid ugovora i podigne krivične tužbe u Crnoj Gori i Njemačkoj i Austriji protiv WTE zbog korupcije, sada ta firma naplaćuje garancije države od 29 miliona eura".

"Katnić bi morao po službenoj dužnosti da podigne krivičnu optužnicu protiv firme WTE, kao što je američki tužilac optužio Mađar Telekom zbog korupcije u Crnoj Gori, gdje su Mađari platili kaznu od 96 miliona dolara. Ovo je velika bruka vlasti u Budvi. Najveću odgovornost ima Krapović koji nije valjano zaštitio interese Budve i Crne Gore. Koji je motiv bio Krapoviću da propusti da uloži efikasna pravna sredstva i spriječi štetu treba da utvrdi istraga. Izgleda da je Krapović sve radio u dogovoru sa Vladom Crne Gore i da će po istom modelu KAP, Željezare, Primorke, korupcionaški posao Sveta Marovića pasti preko državnih garancija na teret svih građana Cene Gore. Nije dovoljno biti mlad. Treba imati znanje i hrabrost", zaključio je Medojević.

Bonus video: