Porodici Lalović poklonili drva za ogrijev

Izašli smo im u susret onoliko koliko dozvoljavaju naše mogućnosti i srećni smo što smo im malo pomogli, kazali su iz NVO "Ruka pomoći za sve"
105 pregleda 0 komentar(a)
Drva za ogrijev, Foto: Luka Zeković
Drva za ogrijev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2012. 03:28h

Petočlanoj porodici Miroslava Lalovića, koja živi od pomoći Centra za socijalni rad i ljudi dobre volje, Nevladina organizacija “Ruka pomoći za sve” donirala je drva za ogrijev.

Direktorica te nevladine organizacije Ljubinka Darmanović kazala je da je porodica Lalović jedan od korisnika njihovog projekta “Dajmo da imaju” koji se trenutno realizuje, a socio-humanitarnog karaktera i namijenjen je djeci sa invaliditetom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i njihovim porodicama.

"Zadovoljstvo nam je što baš i njima možemo pomoći jer se zaista nalaze u stanju socijalne potrebe. Ovih dana smo kontaktirali porodicu i dogovorili se da im obezbijedimo drva za ogrijev, što im je u ovom trenutku najpotrebnije. Izašli smo im u susret onoliko koliko dozvoljavaju naše mogućnosti i srećni smo što smo im malo pomogli. Takođe ćemo narednih dana dostaviti paket sa osnovnim životnim namirnicama, kako njima tako i za ostalih pet porodica. Naše kratko gostovanje kod porodice Lalović ostavilo je pečat i obavezu da ovoj porodici pomognemo. Miloš Lalović nam je uz zvuke harmonike priredio dobrodošlicu, na čemu smo mu zahvaln", rekla je Darmanović.

Koliko ko može

NVO “Ruka pomoći za sve” je organizacija koja se bavi problemima djece sa invaliditetom i starim licima, a za aktuelni projekat, sredstva su, kako je navela Darmanović, odobrena od Komisije igre na sreću i biće usmjerena i realizovana planom projekta koji predviđa nabavku osnovnih životnih namirnica, odjeću i sredstva za higijenu.

Nisam imao šta da ložim, a da mi nisu poklonili drva morao bih i sto da naložim samo da se Miloš, moje kćerke Danka i Tijana i supruga ne smrznu.

Lalovići su bili prezadovoljni gestom NVO “Ruka pomoći za sve” što im je izašla u susret i što ih se sjetila.

"Nisam imao šta da ložim, a da mi nisu poklonili drva morao bih i sto da naložim samo da se Miloš, moje kćerke Danka i Tijana i supruga ne smrznu. Kad su došli, vidjeli su da nemam čime da se ugrijem, a snalazio sam do sada kako sam znao i umio. Kad bih vidio da neko baci namještaj na opad, lomio bih i nalagao", kazao je Miroslav Lalović, koji još čeka da mu doniraju program za govornu podršku za kompjuter koji je njegovom sinu Milošu, učeniku Zavoda za školovanje i rehabilitaciju invalidne djece, donirao Aleksandar Vuksanović iz Švajcarske.

Bonus video: