Ne može se ni vozom do Kolašina

Uprava policije apelovala je na građane da ne kreću na put od Podgorice do Bijelog polja, preko Kolašina i Mojkovca
141 pregleda 0 komentar(a)
Berane snijeg, Foto: Rabrenović
Berane snijeg, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 03.02.2012. 18:19h

Željeznički saobraćaj na dionici Podgorica - Kolašin je obustavljen zbog sniježnog nameta u selu Lutovo, javlja Televizija "Vijesti". S obzirom na to da je policija apelovala da se automobilom ne kreće na sjever Crne Gore, znači da je taj dio zemlje potpuno odvojen od Podgorice u juga.

R.B. iz Čačka koji je bio zatrpan kod Bakovića klisure izvađen je ispod 4 metra snijega i prebačen u Hitnu pomoć u Kolašinu, potvrdio je "Vijestima" Željko Darmanović iz kolašinske službe zaštite.

Prema prvim informacijama R.B. je prošao bez težih povreda. Nesreća se dogodila kada je čovjek izašao iz svog automobila, potvrđeno je "Vijestima" iz "Crnagoraputa".

Iz Hitne pomoći su rekli Vijestima da je dobra okoklnost što je Čačaninu na grudni koš pala grana koja ga je spasila od smrti u snijegu.

Kolašin je paralisan i automobilskog saobraćaj kroz grad nema.

Regionalni put od Podgorice prema Bijelom Polju zatvoren je za saobraćaj a neprohodan je i put Plužine - Šćepan Polje, saopšteno je iz operativnog centra Uprave policije (UP).

Sjever odsječen

Put prema sjeveru Crne Gore zatvoren je zbog učestalih pojava usova između tunela 6 i 7.

Dio automobila vraća se ka Podgorici, ali je u međuvremenu i jedan usov pao na autobus koji je prepriječio put, povrijeđenih nema.

"Na terenu u ovom trenutku rade četiri mašine snjegočistača, ali zbog stalnih pojava novih usova teško se napreduje. Treba da nađemo način da autobus nekako izvučemo da bi utovarivač mogao da očisti bar jednu traku da bi moglo da krene oko pedesetak vozila koji su u koloni", rekao je "Vijestima" Jovan Plamenac iz tehničke službe Crnagoraputa.

Glavni magistralni put Podgorica - Kolašin - Mojkovac nije prohodan zbog snijega koji je pao na kolovoz, saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

Magistralni put Mojkovac – Đurđevića Tara u prekidu je zbog usova a na ostalim crnogorskim putevima saobraća se otežano i usporeno zbog snijega koji pada u većem dijelu države, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Prema njihovim riječima, sjever je odsječen od 11 sati i 30 minuta, a ne može se prognozirati kada će put biti raščišćen.

Iz AMSCG upozoravaju da su putevi klizavi i da je vidljivost smanjena. Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je zimska oprema obavezna.

  • Kamionima sa prikolicom i šleperima nije dozvoljeno kretanja na putevima Podgorica - Kolašin, Vilusi-Vraćenovići i Plužine Šćepan polje. Iz Uprave policije su kazali da zbog velike mećave ni mehanizacija ne može da čisti od Plužina ka Šćepan Polju.
  • Na magistralnom putu Ribarevine-Berane saobraćaj se, zbog rekonstrukcije tunela Tifran, obustavlja od devet do 11 i od 14 do 16 sati.
  • Saobraćaj se zbog radova obustavlja za sve kategorije vozila na putu Tuzi-Božaj od 12 do 17 sati. Putnička vozila mogu se kretati lokalnim putem, u skladu sa signalizacijom.
  • Privremena saobraćajna signalizacija postavljena je na dionici raskrsnice Ostros – Sukobin, zbog rekonstrukcije puta. Mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.
  • Na regionalnom putu Vilusi-Vraćenovići na dionici Vilusi-Petrovići postavljena je privremena saobraćajna signalizacija zbog rekonstrukcije puta, a mogući su i privremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Bonus video: